Annonce
Haderslev

Færre dyrker idræt - det skal undersøges

Håndbold var en af de sportsgrene, der sammen med cykling oplevede fremgang fra 2018 til 2019. Arkivfoto: Johnny Pedersen/Scanpix
Idrætsamvirket vil have kulegravet faldet i medlemstallet i den organiserede idræt. Til efteråret vil samvirket også ud at møde foreningerne i Haderslev Kommune.
Annonce

HADERSLEV: Der var et fald i antallet af haderslevere, der dyrkede organiseret idræt fra 2018 til 2919. Samtidig var der en stigning i medlemstallet på 50.000 i landet som helhed, og nu vil idrætssamvirket i Haderslev Kommune have årsagerne til det lokale fald undersøgt.

Derfor nedsætter samvirket en arbejdsgruppe.

Tallene, der stammer fra Det centrale Foreningsregister, CFR, viser, at der blev færre, der spillede fodbold og dyrkede gymnastik, mens der var tilgang til håndbold og cykling. Generelt lå de øvrige ti mest populære idrætsgrene nogenlunde stabilt.

Det er især blandt de yngste og ældre, at faldet har fundet sted, men det er usikkert, hvor mange færre ældre, der dyrker idræt, da Ældre Sagens idrætsudøvere ikke var talt med i 2019. I 2018 havde organisationen 518 idrætsudøvere.

Idrætssamvirket har også besluttet at gentage en række fyraftensmøder med foreningerne i efteråret 2020, fordi samvirket ønsker, at så mange foreninger og deres medlemmer lærer det at kende. Samvirket har også et ønske om at komme ud til foreningernes generalforsamlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce