x
Annonce
forside

Færre forsørges af det offentlige i Vejen

Læserbrev: Dansk økonomi er inde i et opsving. Der er vækst. Der er udvikling. Og der skabes nye arbejdspladser. Det går godt, og faktisk går det godt i hele landet. Opsvinget har nemlig fået fodfæste i alle landsdele.

Det gælder også her i Vejen. Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af dagpengemodtagere er faldet med over 20 pct. siden folketingsvalget i 2015 i Vejen. Antallet af personer i kontanthjælpssystemet er samtidig faldet med næsten 13 pct. fra april 2016, hvor vi indførte kontanthjælpsloftet, og to år frem.

Samtidig kan vi se, at flere i dag er i arbejde i vores landsdel. Siden valget er antallet af lønmodtagere steget med 13.000 i Sydjylland.

Det er en succeshistorie, og det er en succeshistorie, hver gang det lykkes af rykke en person fra offentlig forsørgelse til et arbejde. For det betyder noget for den enkelte at have noget at stå op til hver morgen. At have et arbejde, hvor man føler, at man bidrager. At man gør en forskel. Og at man er et forbillede for ens børn.

Det betyder også noget for samfundet. For når færre forsørges af det offentlige, og når flere forsørger sig selv, får vi bedre råd til at prioritere vores fælles velfærd. Så får vi bedre råd til fx at investere i vores sundhedsvæsen.

Jeg er stolt af min landsdel. Jeg er stolt af Vejen. Jeg er stolt af de resultater, som vi har nået i fællesskab.

Jeg vil kæmpe for, at den positive udvikling varer ved. Så vi fortsat sikrer, at flere skifter dagpengene og kontanthjælpen ud med et arbejde. Det kræver, at vi også i årene fremover fører en politik, som understøtter vækst og udvikling, og som understøtter, at det kan betale sig at arbejde - præcis som den politik Venstre har ført siden folketingsvalget i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce