Annonce
forside

Færre forsørges af det offentlige i Vejen

Læserbrev: Dansk økonomi er inde i et opsving. Der er vækst. Der er udvikling. Og der skabes nye arbejdspladser. Det går godt, og faktisk går det godt i hele landet. Opsvinget har nemlig fået fodfæste i alle landsdele.

Det gælder også her i Vejen. Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af dagpengemodtagere er faldet med over 20 pct. siden folketingsvalget i 2015 i Vejen. Antallet af personer i kontanthjælpssystemet er samtidig faldet med næsten 13 pct. fra april 2016, hvor vi indførte kontanthjælpsloftet, og to år frem.

Samtidig kan vi se, at flere i dag er i arbejde i vores landsdel. Siden valget er antallet af lønmodtagere steget med 13.000 i Sydjylland.

Det er en succeshistorie, og det er en succeshistorie, hver gang det lykkes af rykke en person fra offentlig forsørgelse til et arbejde. For det betyder noget for den enkelte at have noget at stå op til hver morgen. At have et arbejde, hvor man føler, at man bidrager. At man gør en forskel. Og at man er et forbillede for ens børn.

Det betyder også noget for samfundet. For når færre forsørges af det offentlige, og når flere forsørger sig selv, får vi bedre råd til at prioritere vores fælles velfærd. Så får vi bedre råd til fx at investere i vores sundhedsvæsen.

Jeg er stolt af min landsdel. Jeg er stolt af Vejen. Jeg er stolt af de resultater, som vi har nået i fællesskab.

Jeg vil kæmpe for, at den positive udvikling varer ved. Så vi fortsat sikrer, at flere skifter dagpengene og kontanthjælpen ud med et arbejde. Det kræver, at vi også i årene fremover fører en politik, som understøtter vækst og udvikling, og som understøtter, at det kan betale sig at arbejde - præcis som den politik Venstre har ført siden folketingsvalget i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce