Annonce
Kolding

Færre går til psykolog i coronakrisen: Psykologer har åbnet for samtaler over video

Keld Molin har nærmest fra da coronavirussen ramte holdt samtaler over video, og det virker stort set lige så godt som at sidde over for klienterne, fortæller han. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Psykologerne oplever, at færre klienter tager kontakt til dem under coronakrisen. Det kan betyde lange ventelister, når krisen er ovre. Derfor åbner psykologer nu for samtaler over video.

Kolding: Coronakrisen og risikoen for smittespredning betyder, at færre går til psykolog. Det fortæller Keld Molin, der er psykolog i Psykologhuset på Haderslevvej. Han forklarer, at det især er nye klienter, der undlader at få booket en tid, selvom de har brug for et besøg hos en psykolog.

- Der kommer kun meget få henvisninger. Vi er ikke arbejdsløse, men der kommer flere og flere huller i vores kalendere, siger Keld Molin, der har tæt kontakt med byens andre psykologer og fortæller, at billedet er det samme hos dem.

Keld Molin oplever, at klienterne bliver væk, fordi de mener, at andre har mere behov for at komme til psykolog end dem selv. Samtidig betyder nedlukningen af Danmark, at klienterne også har travlt med andre ting som for eksempel børnepasning. Og det går ud over besøg hos psykologen.

- Det betyder, at patienterne ikke får arbejdet med de ting, som de har brug for, så de kan få det bedre og komme videre med deres stress, depression, angst eller hvad det nu handler om. Samtidig betyder det, at nye klienter vil komme på venteliste, for der er ingen tvivl om, at vi får meget travlt, når landet åbner op igen, for så vil alle begynde at henvende sig igen, siger Keld Molin.

Annonce

De fleste af mine klienter har taget rigtig godt imod det. Nogle tænker måske, at kvaliteten af konsultationen bliver dårligere, men både klienten og jeg oplever, at det er stort set lige så godt som at være her. Det har været overraskende godt

Keld Molin, psykolog

Videosamtaler

Derfor holder psykologerne i Kolding fortsat deres klinikker åbne og forsøger at konsultere deres klienter med de midler, der er til rådighed. Keld Molin fortæller, at nogle psykologer holder "walk and talks", hvor de går tur med deres klient og snakker med dem. Samtidig er flere begyndt at holde videokonsultationer, heriblandt Keld Molin selv, sådan at klienterne kan gå til psykolog hjemmefra.

- De fleste af mine klienter har taget rigtig godt imod det. Nogle tænker måske, at kvaliteten af konsultationen bliver dårligere, men både klienten og jeg oplever, at det er stort set lige så godt som at være her. Det har været overraskende godt, siger Keld Molin.

Keld Molin forsker også i katastrofepsykologi, og ifølge ham vil der, når coronakrisen er overstået, være et større behandlingsbehov end normalt. Derfor er det vigtigt for ham at understrege, at psykologerne fortsat holder åbent. Bare på en lidt anden måde.

- Folk vil opleve et større behandlingsbehov, end de har haft tidligere, fordi de, ikke nok med at de måske har angst eller stress, også bliver belastet af coronavirussen. Vi forudser, det giver problemer, hvis vi ikke får spredt klienterne ud, så derfor er det vigtigt, vi får mulighed for at arbejde med det, vi kan arbejde med lige nu, siger Keld Molin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce