Annonce
Trekantområdet

Færre har brugt nødpasning: Men nu stiger behovet formentlig

De seneste uger har der været mulighed for nødpasning, men under 80 børn har brugt tilbuddet. Allerede dagen efter nedlukningen var der få børn på Fredericias skoler - som her på den private Fredericia Realskole. Foto: Peter Leth-Larsen
Behovet for nødpasning forventes at stige lidt, efter at lukningen af skoler og børnehaver er blevet forlænget. Men indtil videre har der faktisk været færre fredericianske børn i nødpasning end forventet.
Annonce

Fredericia: Færre forældre end forventet har brugt nødpasning i Fredericia Kommune, siden ordningen blev indført for godt en uge siden. Det fortæller borgmester Jacob Bjerregaard (S) tirsdag eftermiddag til Fredericia Dagblad.

Til gengæld forventes behovet at stige, efter at nedlukningsperioden i forbindelse med corona-krisen mandag blev forlænget. Dermed er skoler og daginstitutioner lukket frem til 13. april.

- De fredericianske forældre har taget situationen med ophøjet ro. Jeg vil gerne anerkende dem for at vise samfundsansvar ved, at de selv finder løsninger og gør alt, hvad de kan, for selv at passe deres børn. Men vi er klar til at se på yderligere nødpasning, hvis der bliver behov for det, siger Jacob Bjerregaard.

12 steder med pasning

Oversigt
12 forskellige steder i Fredericia Kommune kan børn få nødpasning i forbindelse med nedlukningen for under corona-epidemien. En oversigt over steder med pasning findes på Fredericia Kommunes hjemmeside.
Annonce

Dage med halvt så mange børn

Skoler og daginstitutioner har været helt lukkede siden 16. marts. Men 80 børn var tilmeldt nødpasning i Fredericia Kommune. Tilbuddet gælder børn op til ni år, hvor forældrene har såkaldt kritiske samfundsfunktioner. Det kan både være i private og offentlige virksomheder eller for eksempel inden for sundhedssektoren.

- Reelt har der været færre end 80. Vi har haft forældre, som har meldt fra og taget feriedage. Fra i dag har der været lidt flere børn, men vi er stadig ikke oppe på 80. På enkelte dage har vi været nede omkring 40 børn, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Annonce

Let stigende behov

Oprindeligt udløb nedlukningen 30. marts, men nu fortsætter den til og med 2. påskedag – altså 13. april.

- Vi forventer et let stigende behov for nødpasning i de kommende uger, da der er forældre med kritiske funktioner, som får behov for det. Det har vi også kapacitet til, siger Jacob Bjerregaard.

Han tilføjer, at antallet af steder med nødpasning er udvidet fra ti til 12. Dermed spredes både børn og personale, og det mindsker risikoen for smitte. Forældre, der får behov for nødpasning, kan henvende sig til distriktslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce