Annonce
Esbjerg

Færre køer i sigte: Fanøfærger og havnepladser opgraderes til glæde for lokale og turister

Betalingsanlægget ved Fanøfærgen i Esbjerg vil få bedre skiltning og en ekstra check in-automat, som skal give de lokale rejsende bedre forhold. Foto: Fanø Kommune
Elfærgen "Grotte" til 100 millioner kroner i alt medfører nu også kraftige forbedringer for de rejsende på havneområderne i både Esbjerg og på Fanø.

Esbjerg/Fanø: Fanølinjen planlægger større forbedringer af havnepladsen i Esbjerg. Terminalen renoveres både ude og inde, og der arbejdes med en ekstra automat i check in-området – en automat, som i højere grad kan hjælpe til med at prioritere turen for de lokale rejsende med Ø-Bizz.


Tiden er kommet til at gøre noget ved omgivelserne.

Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen


Annonce

Endelig vil man blive budt velkommen af en stor, ny trafik-infotavle. Sommerens mange gratis gående og cyklister - og ikke mindst de mange biler på lavpris-billetter - gav knubbede ord og problemer, når de lokale skulle med færgen fra Esbjerg til Fanø med deres særlige fordele i køerne.

Slut med bilkaos på Fanøsiden: Nyt færgespor skal forebygge trafikulykker ved at inddrage p-pladser blandt andet ved lystbådehavnen, når der er pres på færgen og lange køer. Kort: Fanø Kommune

Ny skiltning og den ekstra automat til check-in skulle gerne løse disse problemer.

Som tidligere beskrevet er Fanø Kommune samtidig på vej med en bedre og længere tilkørsel til opmarch-banerne på havnen i Nordby. De skrå p-pladser langs vejen og p-pladsen ved lystbådehavnen vil i fremtiden kunne inddrages som ekstra opmarchplads, når der er stort pres og mange hundrede ventende biler ved overfarten fra Fanø.

De nye opmarchbåse og tilkørselsbaner skal være med til at minimere kødannelsen på selve kørebanen og forhindre de farlige situationer med overhalende biler.

Også på Fanøsiden vil der blive opsat en ny trafik-infotavle, ligesom området generelt vil blive forskønnet.

Kaffebar til de ventende

- Med en investering på 100 millioner i en ny el-færge mener vi, at tiden også er kommet til at gøre noget ved omgivelserne, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at det blandt andet betyder, at færgeselskabet etablerer en Barista’s kaffebar på havnen i Esbjerg, så man kan yde en bedre service til dem, som venter på deres færgetur.

De rejsende med Fanøfærgerne vil opleve store forbedringer fra efteråret 2021, hvor der både indsættes elfærge og havnearealerne ved færgeriet i Esbjerg og på Fanø opgraderes. Foto: Fanølinjen

Den nye el-færge skal efter planen komme til Esbjerg i efteråret 2021, og den vil altså lægge til i en havn, som vil se markant anderledes ud end i dag.

- Området ser lidt trist ud, så det vil vi gerne gøre noget ved. Det betyder noget for oplevelsen for både de lokale rejsende og de mange turister, som skal til havnen i Esbjerg på deres tur til Fanø, siger Carsten Jensen.

Med en helt ny Barista’s på havnen bliver det muligt at nyde ventetiden med god kaffe fra en kaffebar, hvor der tænkes bæredygtighed ind i hele konceptet – lige fra kaffe og te til emballage og service.

Kø-kaos som i sommeren 2020 skulle gerne være slut med en stribe forbedringer fra både Fanølinjen og Fanø Kommunes side. Arkivfoto: Lars Stokbro
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce