Annonce
Vejen

Færre kister giver plads til mere natur

Kirkegården ved Brørup gl. Kirke er blevet mere skov-agtig. Foto: Proviido
Nyt liv på kirkegården ved Brørup gl. Kirke.
Annonce

BRØRUP: Færre kistebegravelser og flere, mindre pladskrævende bisættelser på kirkegården ved Brørup gl. Kirke giver nu plads til mere grøn natur. Menighedsrådet har derfor investeret i træer og græsplæne på den vestlige del af kirkegården for at give området et mere skov- og parklignende udtryk.

Ønsket var at udvikle arealet hen imod et mere naturligt udtryk og med et langsigtet mål om færre udgifter til drift og pleje, oplyser menighedsrådets formand Gjerluf Hansen.

Skov- og naturfirmaet Proviido har gennemført projektet i to faser. Første delprojekt var tynding og opkvistning af den eksisterende beplantning for at give lys og luft til de bedste individer og på den måde fremme kroneudviklingen på de store træer.

Underetagen blev samtidig tyndet til fordel for en god fordeling af vegetationen. Hegnet består hovedsagelig af bøg, ahorn, avnbøg og kristtorn. De fældede træer blev lavet til pejsebrænde, og grenene blev flishugget.

Enkelte af de fældede træer er efterladt som hele træer til naturligt henfald. Det ville være en omkostning at fjerne træerne. Samtidig kan efterladt træ danne levested for insekter, biller og fugle, så det på den måde kan skabe rammen om nyt liv.

Andet delprojekt var plantning af 70 solitærtræer (175-200 cm) på den tidligere græsplæne. Træerne er plantet i spredt orden og skal med tiden komplementere den eksisterende beplantning.

Der er valgt 10 forskellige træarter: Bøg, avnbøg, stilkeeg, spidsløn, rødeg, paradisæble, cypres, rødgran, alm. røn og fuglekirsebær. Træerne er sammensat, så de komplementerer den eksisterende beplantning og året rundt - på alle årstider - tilføjer kirkegården blomster og farver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce