Annonce
Varde

Færre penge til store arrangementer skal sikre idræt for børn fra fattige familie

Den pulje, der bliver beskåret, har blandt andet været brugt til at støtte DM i bueskydning i Varde. Arkivfoto: Martin Ravn
Der bliver færre penge til eksempelvis danmarksmesterskaber og store kirkekoncerter, for politikerne vil hellere bruge pengene på at sikre, at alle børn kan gå til fritidsaktiviteter.
Annonce

Varde Kommune: Da bueskytterne holdt danmarksmesterskab i Varde, så støttede Varde Kommune med 50.000 kroner. Der er muligvis også 30.000 kroner på vej til en kirkekoncert i Sct. Jacobi Kirke.

Men sådanne aktiviteter bliver det i fremtiden sværere at få kommunale kroner til. Nu bliver der skåret 70.000 kroner om året til sådanne arrangementer.

Det er med til at finansiere, at politikerne fremover vil bruge 100.000 kroner mere om året til fritidspas. Et fritidspas betyder, at Varde Kommune betaler hele eller en del af kontingentet til en fritidsaktivitet. Det bliver især givet til børn fra familier, der ikke har mange penge selv.

Det er en benhård, politisk prioritering.

Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid

Annonce

Stor efterspørgsel

I dag er der afsat 100.000 kroner om året til fritidspas, men det har vist sig at være alt for lidt. I første omgang strammede politikerne på kriterierne, men da det heller ikke kunne holde udgifterne tilstrækkeligt i ro, så besluttede politikerne, at de ville forøge puljen til 200.000 kroner om året.

- Vi har som samfund og kommune en opgave i at kunne sikre alle børn og unge at kunne deltage i idrætsaktiviteter, siger Mads Sørensen (V), formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Det er altså nu blevet udmøntet, så det især går ud over Puljen for kultur og større idrætsarrangementer, som historisk er blevet brugt til at støtte de store kultur- og sportsarrangementer.

Annonce

Benhård prioritering

Det kommer til at betyde, at nogle af de ting vil ikke i fremtiden kunne få støtte?

- Ja. Her er vi ude i en politisk prioritering af, hvordan vi anvender midlerne. Det har det været meget magtpåliggende for udvalget at kunne støtte de dårligst stillede børn, som vores mange frivillige møder ude i foreningerne. Det er en benhård, politisk prioritering, siger Mads Sørensen.

Efter beskæringen er der 344.000 i Puljen for kultur og større idrætsarrangementer. De store arrangementer bliver også ramt af, at udvalget tidligere har besluttet at bruge en del af de penge på at støtte små projekter med op til 5000 kroner per arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce