Annonce
Sønderborg

Færre sommerhuse til salg i Sønderborg: Ejendomsmæglere afviser markedsnedkøling

Der er rift om sommerhusene i Sønderborg Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld
Et hastigt sommerhusmarked har ramt muren. I forhold til sidste år er der halvt så mange sommerhuse til salg i Sønderborg Kommune som året før. Men efterspørgslen er stadig stor, lyder det fra ejendomsmæglere.

Sønderborg: Det er gået over stok og sten på boligmarkedet det sidste års tid. Og særligt på sommerhusmarkedet har den fået, hvad remmer og tøjler kunne holde.

- Generelt har vi oplevet en stor efterspørgsel, og flere af sommerhusene er røget i budrunde. Det er ret usædvanligt, men det er jo udtryk for, at der er mange købere. Både unge og midaldrende, siger Kent Freiberg fra Danbolig i Sønderborg.

Han fortæller, at der har været mange sommerhuse til salg i Skovsmose, men at de alle sammen er solgt nu. Og i sidste uge blev underskriften på Danboligs sidste sommerhus i Vemmingbund underskrevet.

Annonce

Oplevelsen hos Danbolig er, at flere ønsker at få en ekstra bolig til at slappe af i.

- Flere har sagt til os, at de gerne vil have et sted at køre ud til, fordi derhjemme er de på arbejde. Så var der et sted på Kegnæs, hvor jeg under rundvisningen var nødt til at sige, at der ikke var så god dækning, men det mente de var dejligt, for så kunne de bedre slappe af, siger Kent Freiberg.

Mangler sommerhuse

Og under corona-krisen har den slags givet kronede dage for ejendomsmæglere, men nu tyder noget på, at der er et – muligvis blot mindre – ophold på vej.

- Jeg har simpelthen ikke flere sommerhuse til salg. Jeg har helt udsolgt. Det er mærkeligt ikke at have nogen sommerhuse på hylderne. Det har vi virkelig aldrig oplevet før, siger Kent Freiberg.

Udefra set ligner det, at sommerhusmarkedet i Sydjylland og Sønderborg er ved at sænke farten.

Ifølge tal fra Boliga.dk var der den 1. maj i år udbudt hele 44 procent færre sommerhuse i Sønderborg kommune end samme tid året før, og den gennemsnitlige salgspris er steget 12 procent.

- Jeg synes ikke, at der er tale om en nedkøling af markedet, men det er svært at få huse til salg, og når de kommer til salg, så sælges de hurtigt. Sådan er det også med sommerhuse. Jeg har flere købere, end jeg har huse til salg. De strømmer til, siger Kent Freiberg.

Annonce

Mange vil beholde sommerhuset

Selvom Estate i Gråsten ikke betegner sig som en storspiller på sommerhusmarkedet, så oplever man også her et problem med at imødekomme kundernes efterspørgsel på fritidsboliger.

- Vi er godt med i det almindelige boligmarked, men med sommerhusene har vi svært ved at være med. Det er faktisk så positivt, at der stort set er helt udsolgt, siger Kjeld Faaborg fra Estate i Gråsten.

Særligt langs Flensborg Fjord og ved Marina Fiskenæs ved Gråsten har man oplevet en voldsom aktivitet for sommerhuse. Men nu kniber det med at få flere sommerhuse på salgshylderne.

- Vi prøver at gøre eventuelle sælgere opmærksom på, at der er rigtig godt gang i sommerhusmarkedet, og så prøver jeg at få vores sælgere til at vågne mere op. Men vi må konstatere, at der også er mange, der gerne vil beholde deres sommerhuse, siger Kjeld Faaborg.

Selvom Estate også oplever større efterspørgsel end udbud, så deler Kjeld Faaborg sin kollegas holdning om, at markedet ikke er ved at aftage.

- Jeg kan ikke se noget, der skulle indikere, at kurven er ved at knække. På lige godt fire måneder har vi solgt 87 ejendomme i 2021, og i hele 2019 solgte vi 107, så vi er godt med. Vi forventer til sommerferien at have solgt det samme på et halvt år, som vi normalt sælger på et helt år, siger han.Jeg har simpelthen ikke flere sommerhuse til salg. Jeg har helt udsolgt. Det er mærkeligt ikke at have nogen sommerhuse på hylderne. Det har vi virkelig aldrig oplevet før.

Kent Freiberg, Danbolig
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Pizzeriaejer raser over sur smiley og bøde: - De har lavet fejl

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Farvel til kæmpe-sommerhuse og mini-hoteller: Tre nye lokalplaner for Blåvand skal bane vej for kvalitets-turisme

Haderslev For abonnenter

Rystet vidne til vanvidskørsel: – Det overlever jeg ikke

Alarm 112

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Billund

Kommunen indfører whistleblower-ordning: Ansatte skal kunne sladre anonymt

Billund For abonnenter

For otte år siden kunne han ikke et ord dansk. Nu stiler han efter at blive forsker i Danmark

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Se billederne: Forsinket havefestival er sprunget ud i Gråsten

Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Aabenraa For abonnenter

Historisk badehotel: Nu er nye forpagtere klar

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg er 99 procent sikker på deltagelse i Champions League

Vejen

En læser får svar: Kunne man med fordel have gjort bybussen gratis?

Annonce