Annonce
Tønder

Færre timer: Skoler skærer flittigt i undervisningstiden

På distriktsskolen i Løgumkloster er undervisningstiden blevet reduceret i mellemtrinet og udskolingen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Forleden blev børn- og skoleudvalget orienteret om de lokale folkeskolers brug af muligheden for at afkorte skoledagene.

Tønder: De lokale skoler har mulighed for at reducere i klassers undervisningstid, og det er en mulighed, som skolelederne benytter sig flittigt af.

Da børn- og skoleudvalget forleden mødtes, modtog politikerne en orientering om skolernes brug af muligheden i skoleåret 2021/2022, og på alle folkeskolernes matrikler er muligheden grebet i et eller andet omfang.

Man har ifølge folkeskoleloven mulighed for at konvertere understøttende undervisning til andre aktiviteter og dermed afkorte skoledagen, og dette skoleår har en særlig corona-bestemmelse også gjort det muligt at nedsætte undervisningstiden.

Annonce

Orienteres

Det er op til de enkelte skoler at beslutte, om undervisningstiden skal reduceres, hvorefter børn- og skoleudvalget orienteres, og det skete altså forleden. Formand for udvalget, Kim Printz Ringbæk (S), udtrykker forståelse for skolernes brug af ordningen.

- Man skal selvfølgelig kunne begrunde, hvorfor man gør det, og det kan vi også se, at man har gjort sig forskellige overvejelser ude på skolerne. Det er det vigtigste for os, siger han.

- Når man afkorter skoledagens længde, så går det ud over noget andet, og så længe man kan forsvare det ude på skolerne, så er det fint for os, slår han fast.

Muligheden for at afkorte skoletiden er som nævnt grebet på alle matrikler. På Digeskolen i Højer har mellemtrinet eksempelvis fået afkortet skoleugen med en time og 50 minutter, mens 7. til 9. årgang på Overbygningsskolen i Tønder har fået afkortet skoleugen med halvanden time.

Når man afkorter skoledagens længde, så går det ud over noget andet, og så længe man kan forsvare det ude på skolerne, så er det fint for os.

Kim Printz Ringbæk (S), formand for Tønder Kommunes børn- og skoleudvalg.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Tønder

Trods corona-kvaler: Genstartet højskole er kommet lovende fra start

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Varde For abonnenter

Ubetalte regninger på 50 mio, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en krone?

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Annonce