Annonce
Erhverv

Færre virksomheder i Aabenraa tror på øget omsætning

Virksomhederne i Aabenraa Kommune har en afdæmpet optimisme til fremtiden. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Virksomhederne i Aabenraa Kommune har stadig optimismen i behold, men den er blevet mere afdæmpet.

Aabenraa: - Det er vigtigt for os at vide, hvad virksomhederne forventer sig af fremtiden.

Søren Lorenzen er stabs- og arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa Kommune, og han har sammen med kommunens arbejdsmarkedsudvalg nærstuderet det virksomhedsbarometer, som jobcentret udarbejder to gange om året. Barometeret er en systematisk undersøgelse af virksomhedernes behov og forventninger til fremtiden og understøtter blandt andet beskæftigelsesplanens mål om, at virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft.

Stabs- og arbejdsmarkedsdirektøren er ikke i tvivl om undersøgelsens konklusion.

- Der er generelt stadig optimisme blandt virksomhederne, men den er blevet lidt mindre, siger Søren Lorenzen.

I undersøgelsen for andet halvår 2019 har 218 virksomheder i Aabenraa Kommune deltaget. Det omfatter næsten 4000 medarbejdere svarende til lidt over 16 procent af arbejdspladserne i kommunen.

Annonce
Det kunne være fint, hvis der blev ansat nogle flere elever.

Ejler Schütt, formand for arbejdsmarkedsudvalget

Ansæt flere elever

Barometeret viser, at der er en afdæmpet optimisme til fremtiden. Andelen af virksomheder, der forventer øget omsætning er nemlig på 34 procent, og det er 15 procent point lavere end målingen for andet halvår 2018.

Andelen af virksomheder i Aabenraa Kommune, som forventer at skulle ansætte medarbejdere ligger også en smule under andelen for samme periode sidste år. Der er dog fortsat flere virksomheder, som forventer at ansætte flere medarbejdere i forhold til andelen af virksomheder, som forventer færre medarbejdere.

Mange af virksomhederne, som har deltaget i undersøgelsen, oplever også fortsat udfordringer med at rekruttere arbejdskraft, mens en stort set uændret andel af virksomhederne regner med at ansætte elever de kommende seks måneder. Det drejer om 12 procent, og det er et lille nøk lavere end andet halvår 2018.

Den udvikling er formanden for arbejdsmarkedsudvalget ikke helt tilfreds med.

- Det kunne være fint, hvis der blev ansat nogle flere elever, siger Ejler Schütt (DF).

I undersøgelsen bliver virksomhederne også bedt om at komme med en vurdering af jobcentrets service. Resultatet faldt pænt ud for Aabenraa Jobcenter. På en skala fra 1-7, hvor 7 er bedst, er den gennemsnitlige 5,8 i forhold til tilfredsheden med serviceniveauet på jobcentrets kerneydelser. Det er en lille stigning i forhold til første halvår 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce