Annonce
Tønder

Fætre med fart i speedway-cyklerne

Den er hjemme: Jonas Knudsen tager lige bide-testen på sin guldmedalje og viser stolt sin VM-pokal frem. Privatfoto

Torsdag aften kørte 16-årige Jonas Knudsen sig til VM-guld i Prag. Dermed har Skærbæk Motor Klub fået to verdensmestre i ungdomsspeedway inden for blot en uge. Landstræner Erik Gundersen er dybt imponeret.

Annonce

SKÆRBÆK/PRAG: - Det havde vi ikke lige set komme. I det stille havde vi håbet på en plads på skamlen, men slet ikke forventet at se ham stå øverst.

Sådan siger Karina Knudsen, Skærbæk, mor til Jonas Knudsen, i en telefon på vej hjem fra Prag.

Torsdag aften så hun her sønnen stå øverst på skamlen på byens speedway-stadion, hvor han blev hyldet som nykåret verdensmesterskab i ungdomsspeedway. Et stort og stolt øjeblik for familien og for den lokale speedway-klub i Skærbæk.

Det er helt vildt at tænke på, at Jonas og Mads ikke kun er fætre, men altså kommer fra samme lille klub i det sønderjyske. Vi kan slet ikke få armene ned.

Erik Gundersen, speedway-ikon og landstræner
16-årige Jonas Knudsen (forrest med gul hjelm) går til dagligt i 10. klasse på Skærbæk Realklasse. I VM-finalen i Prag kørte han fredag aften fra alt og alle og sikrede sig sit første verdensmesterskab i overlegen stil. Privatfoto
Annonce

To på en uge

For med VM-guld og en kæmpe pokal til 16-årige Jonas Knudsen fik Skærbæk Motor Klub sin anden verdensmester inden for blot syv dage.

Forrige fredag var det 17-årige Mads Hansen, ligeledes fra Skærbæk, der vandt VM i langbane-speedway i tjekkiske Pardubice. Begge verdensmesterskaber kom i hus med landstræner og speedway-ikon Erik Gundersen på sidelinjen. Han er dybt imponeret.

- Jonas var vores bedste kort. Hvis han havde fået bronce, havde vi været ovenud tilfredse. Men han leverer en helt exceptionel præstation og var helt suveræn, lyder det fra landstræneren.

Det var næsten de samme ord han brugte, da han for en uge siden berettede om Mads Hansens gyldne bedrift i Pardubice.

Og så hører det med til historien, at Jonas Knudsen og Mads Hansen rent faktisk er fætre.

- Det er nok aldrig sket før at to fætre fra samme by bliver verdensmestre inden for en uge, og så begge med maksimunspoint. Det er historisk, lyder det fra Mads Hansens far, Torben Hansen.

Annonce

13 nationer

Deltagerne ved VM-finalen på 250 kubikmaskiner torsdag aften i Prag kom fra 13 lande, deriblandt alle førende speedway-nationer som USA, Australien, Tjekkiet, England, og Polen. Men ingen kunne stille noget op imod Jonas Knudsen, der var suveræn med fem overlegne heatsejre. Det var nok til at sikre sig guldmedalje, idet en afsluttende finale mellem de bedste fire kørere måtte aflyses på grund af voldsomt regnvejr.

- Det er helt vildt at tænke på, at Jonas og Mads ikke kun er fætre, men altså kommer fra samme lille klub i det sønderjyske. Vi kan slet ikke få armene ned, siger Erik Gundersen og tilskriver de to verdensmesterskaber og andre fremtrædende resultater i år det gode ungdomsarbejde, der leveres lokalt niveau og nationalt niveau.

- Vores ungdomsprogram gør, at vi er rigtig godt med. Det er helt vildt at tænke på, hvilke resultater der er skabt, siger Erik Gundersen.

Både Jonas og Mads har kørt speedway i Skærbæk Motor Klub siden de var fem-seks år gamle. Begge viste allerede som helt unge talent og klasse på de mindre maskiner. Og nu står de altså begge som de bedste i verden. Jonas Knudsens hidtil bedste internationale resultat var bronce ved EM for en måned siden. Men nu kan han og fætteren altså hver især kalde sig verdensmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce