Annonce
Esbjerg

Fødevarekontrollen til Sushibar i Esbjerg: I får en bøde og trænger til grundig rengøring

Joci Sushi i Esbjerg har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Fødevarestyrelsen mener, at stedet trænger til en grundig omgang rengøring.
Fødevarestyrelsen var ikke ligefrem imponeret over rengøringsstandarden hos Joci Sushi i Esbjerg, da man forleden aflagde sushibaren et besøg.

Esbjerg: Joci Sushi med adresse i Tordenskjoldsgade i Esbjerg er blevet præsenteret for en bødeforlæg på 10.000 kroner. Oveni hatten har sushibaren fået en sur smiley, som fremadrettet kommer til at figurere på kontrolrapporten, som skal hænge i lokalet.

Heraf fremgår det desuden, at Joci Sushi tilbage i august i år fik en løftet pegefinger i form af en indskærpelse på grund af mangelfuld rengøring.

Ved Fødevarestyrelsens seneste besøg, som fandt sted 5. december, var det også rengøringen, der var problemet.

Således fandt Fødevarestyrelsen, at det bånd, hvorpå de små fiskeanretning kører, fremstod beskidt med belægninger af fedt og gamle madrester i toppen samt rundt om en lyskæde. Ligeledes blev der konstateret emballerede fødevarer lige under de beskidte områder på sushibåndet.

Fødevarestyrelsen fandt også overflader i køkken, som fremstod med belægninger af fedt, og køkkengulvet fremstod med belægninger af fedt og gamle madrester i hjørnerne.

Annonce

Trænger til rengøring

Og det fortsætter i kontrolrapporten:

”Væg og side af inventar med håndvask fremstår beskidt med belægninger af fedt og gamle madrester. Ben på inventar fremstår beskidt med belægninger af fedt. Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at virksomheden trænger til en grundig rengøring".

Det fremgår også, at det har betydning for vurderingen af sanktionen, at Joci Sushi tidligere har fået lignende forhold indskærpet.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra indehaveren af Joci Sushi, men til Fødevarestyrelsen har man ifølge kontrolrapporten udtalt, at man vil skaffe en ny lyskæde til sushibåndet, samt at man vil blive bedre til rengøring.

I forbindelse med kontrolbesøget blev det overfor Joci Sushi også indskærpet, at man skal oppe sig i forhold til vedligeholdelse af det udstyr, man anvender. Følgende er konstateret i kontrolrapporten:

”Trækar til kogte sushiris fremstår med en meget slidt overflade. Flere steder fremstår karret med små splinter. Det er Fødevarestyrelsen vurdering, at karrets overflade er så slidt, at det ikke er rengøringsvenligt mere. Flere steder i kanten er der sorte belægninger.”

Joci Sushi Virksomheden havde følgende bemærkninger: ”Vi får et nyt.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce