Annonce
Esbjerg

Fødevarekontrollen til Sushibar i Esbjerg: I får en bøde og trænger til grundig rengøring

Joci Sushi i Esbjerg har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Fødevarestyrelsen mener, at stedet trænger til en grundig omgang rengøring.
Fødevarestyrelsen var ikke ligefrem imponeret over rengøringsstandarden hos Joci Sushi i Esbjerg, da man forleden aflagde sushibaren et besøg.

Esbjerg: Joci Sushi med adresse i Tordenskjoldsgade i Esbjerg er blevet præsenteret for en bødeforlæg på 10.000 kroner. Oveni hatten har sushibaren fået en sur smiley, som fremadrettet kommer til at figurere på kontrolrapporten, som skal hænge i lokalet.

Heraf fremgår det desuden, at Joci Sushi tilbage i august i år fik en løftet pegefinger i form af en indskærpelse på grund af mangelfuld rengøring.

Ved Fødevarestyrelsens seneste besøg, som fandt sted 5. december, var det også rengøringen, der var problemet.

Således fandt Fødevarestyrelsen, at det bånd, hvorpå de små fiskeanretning kører, fremstod beskidt med belægninger af fedt og gamle madrester i toppen samt rundt om en lyskæde. Ligeledes blev der konstateret emballerede fødevarer lige under de beskidte områder på sushibåndet.

Fødevarestyrelsen fandt også overflader i køkken, som fremstod med belægninger af fedt, og køkkengulvet fremstod med belægninger af fedt og gamle madrester i hjørnerne.

Trænger til rengøring

Og det fortsætter i kontrolrapporten:

”Væg og side af inventar med håndvask fremstår beskidt med belægninger af fedt og gamle madrester. Ben på inventar fremstår beskidt med belægninger af fedt. Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at virksomheden trænger til en grundig rengøring".

Det fremgår også, at det har betydning for vurderingen af sanktionen, at Joci Sushi tidligere har fået lignende forhold indskærpet.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra indehaveren af Joci Sushi, men til Fødevarestyrelsen har man ifølge kontrolrapporten udtalt, at man vil skaffe en ny lyskæde til sushibåndet, samt at man vil blive bedre til rengøring.

I forbindelse med kontrolbesøget blev det overfor Joci Sushi også indskærpet, at man skal oppe sig i forhold til vedligeholdelse af det udstyr, man anvender. Følgende er konstateret i kontrolrapporten:

”Trækar til kogte sushiris fremstår med en meget slidt overflade. Flere steder fremstår karret med små splinter. Det er Fødevarestyrelsen vurdering, at karrets overflade er så slidt, at det ikke er rengøringsvenligt mere. Flere steder i kanten er der sorte belægninger.”

Joci Sushi Virksomheden havde følgende bemærkninger: ”Vi får et nyt.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce