Annonce
Navne

Fødselar udnævnt til æresborger i Tønder Kommune

Salmedigteren Jens Rosendal blev til sin store overraskelse udnævnt til æresborger i Tønder Kommune af borgmester Henrik Frandsen (V). Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Sangdigteren Jens Rosendal fik en noget uventet fødselsdagsgave i Ballum Multihus. Som den første borger i ny Tønder Kommune blev han søndag udnævnt til æresborger.

BALLUM: Alt var planlagt og tilrettelagt til den mindste detalje - troede sangdigteren Jens Rosendal. I Ballum Multihus blev han søndag fejret i anledning af sin 85-års fødselsdag, hvortil 437 havde tilmeldt sig kaffe, kage og suppe til aftensmad.

Den helt store overraskelse kom, da borgmester Henrik Frandsen (V) tog ordet. For ikke nok med, at han havde masser af rosende ord til Jens Rosendal, så havde han også en titel med i ærmet: Æresborger i Tønder Kommune.

- Vi har besluttet at udnævne dig til æresborger i Tønder Kommune, sagde borgmesteren midt i sin tale. Ordene blev mødt at spontane og stående ovasioner.

Annonce

Du er et kreativt og medlevende menneske. Når så mange er kommet her for at hylde dig, så er det ikke, fordi du er berømt. Det er først og fremmest fordi, de holder af dig.

Henrik Frandsen (V), borgmester, om Jens Rosendal
De 437 tilmeldte til søndagens arrangement i multihuset gav spontane og taktfaste klapsalver til Jens Rosendal efter udnævnelsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Medlevende menneske

Henrik Frandsen tilføjede, at det skam ikke er hver dag, at en borger i Tønder Kommune udstyres med titel af æresborger. Faktisk er Rosendal den eneste. Men når man nu som sangdigteren som den eneste nulevende person har 13 sange med i højskolesangbogen, forpligter det.

- Tak for alt, du har givet os, sluttede Henrik Frandsen, der forinden havde takket Jens Rosendal for at berige vores alles liv.

- Du er et kreativt og medlevende menneske. Når så mange er kommet her for at hylde dig, så er det ikke, fordi du er berømt. Det er først og fremmest fordi, de holder af dig.

Den nykårede æresborger forholdt sig roligt. For hvad indebærer det at være æresborger?

Dirigent Tove Tersbøl jokede: Du får lov til at betale ekstra skat, sagde hun til de fremmødtes jubel.

Jens Rosendal blev hyldet af de mange deltagere til sin egen 85-års fødselsdags. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Flot, flot

Jens Rosendal var forholdsvis fåmælt over udnævnelsen, men fik dog nævnet, at det vist er meget godt alt sammen:

- Det er flot, flot.

Efter udnævnelsen til æresborger fortsatte festlighederne i multihuset, hvor medlemmer fra fem af egnens kor gav prøver på deres kunnen, ligesom der også var fællessang. Det hele sluttede af med suppespisning med fire forskellige varianter.

Og hvorfor gør man så meget ud af en 85-års fødselar?

- Vi gør det her, fordi vi har lyst til det, fordi Jens betyder meget for Ballum, og fordi han er en pragtfuld person, der selv er alt for beskeden og ydmyg til at gøre noget ud af sig selv, har arrangør Erhardt Ehmsen forklaret her i avisen.

Jens Rosendal fylder 85 år på onsdag.

Salmedigteren Jens Rosendal og borgmester Henrik Frandsen giver hånd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce