Annonce
Vejen

Fødselsdagsønske: - Lidt mere intelligens i byrådet, tak

Fødselar Aksel Buchholt, Rødding, traver dagligt en tur med sin meget livlige jagthund. Foto: Steen Rasmussen
Linkogas-formand og formand for Rødding Venstre Aksel Buchholt fylder torsdag den 3. december 70 år, og det er han træt af.
Annonce

RØDDING: - Det mangler intelligens i byrådet - altså ikke at der ikke er kloge folk der i forvejen - men vi skal have mere af det. Intelligente folk giver intelligente beslutninger, og vi skal derfor have fundet en rigtig god byrådskandidat her i Rødding og opland. Det skal vi altså.

Formand for Rødding Venstre Aksel Buchholt, leder med lys og lygte efter en borger i nærområdet, som vil stille op til byrådet for Venstre om et lille års tid. Det er ikke så let. Han har allerede ringet til en hel masse og opsøgt egnede, kloge folk, men endnu har ingen taget udfordringen op.

- Vi har et ja fra Jette Christensen i Fæsted, men vi skal også have én i Rødding. Jeg har spurgt både her og der, og selvfølgelig begyndte jeg med vores kandidat fra sidst Lone Holst, men hun er ikke klar igen. Hendes mand siger også nej tak, og det samme gør vores regionsrådsmedlem, Kurt Jensen. Han kunne garantere støvsuge sognet præcist som han gjorde til regionsrådsvalget.

- Og jeg har flere andre, men uden held, men jeg skal nok finde én.

Annonce

Irriterende

- Måske hænger uviljen sammen med, at de konservatives Frank næsten fik alle stemmer her i Rødding, og det irriterer mig. Der må da være en hel del Venstre-folk imellem, og de skulle da tage at stemme på deres eget parti næste gang, så vi igen kan få en lokal politiker mere i byrådet.

- I det hele taget går vi efter et rigtig godt valg - gerne med 14 Venstre-folk i byrådet - mindst. Det vil jo også betyde, at hverken Frank eller socialdemokraten Jørgen Thøgersen behøver spekulere på, hvordan de kan sætte sig i borgmesterstolen, men selvfølgelig skal vi da alle samarbejde mest muligt.

Aksel Buchholt stod for et par år siden bag en stor udvidelse af Linkogas, og han fortæller, at der er mere på vej, som han dog først kan informere om engang til næste år. I hans formandsperioder er opnået betydelige politiske resultater i energiforligene i 2008 og 2012, men det ærgrer ham, at mange tilskudskroner er havnet i lommerne på store energiselskaber, som har finansieret og dermed ejer hovedparter af de store biogasanlæg.

Linkogas og to andre anlæg er de eneste 100 procent landmandsejede biogasselskaber.

Annonce

Nye tider

Aksel Buchholt er fjerde generation på Ågård. For få år siden blev ejendommen solgt, og han lejer sig nu ind og driver de 218 hektarer med kartofler.

Torsdag fylder formanden og landmanden 70 år, og det bliver en festdag kombineret med vemod.

- Jeg er træt af at fylde 70. Jeg synes, der er så mange ting og opgaver, jeg endnu ikke har nået, og jeg har lyst til så meget endnu, og det bliver jo ikke lettere, når man bliver ældre.


Jeg er træt af at fylde 70. Jeg synes, der er så mange ting og opgaver, jeg endnu ikke har nået, og jeg har lyst til så meget endnu, og det bliver jo ikke lettere, når man bliver ældre.

Aksel Buchholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce