Annonce
Vejen

Fødselsdagsgave fra verdensmesteren

Speedwayverdensmesteren Nicki Pedersen mødte op med en fødselsdagsgave til køkkenchef Henrik Stoustrup ved ligaløbet på Moldow Speedway Arena i Holsted. Foto: Steen Rasmussen

HOLSTED: Køkkenchef på Hovborg Kro Henrik Stoustrup fyldet tirsdag 48 år, men der var ikke meget tid til fest. Godt et par hundrede speedwayfans skulle have noget på tallerkenerne før aftenens match på Moldow Speedway Arena i Holsted, men fødselsdagen gik ikke i glemmebogen.

Den tredobbelte verdensmester, Holsted Tigers holdkaptajn gennem snart 20 år Nicki Pedersen havde hørt om mærkedagen, og betænksom, som han altid er, havde han sørget for en gave til fødselaren, nemlig en lun jakke til en kold aften på terrassen - og så oven i købet med mesterens navn på ryggen.

- Det var da en dejlig overraskelse, takkede Henrik Stoustrup, som blev hyldet af hele den store forsamling i Pitstop.

Annonce
Nicki Pedersen var ikke den eneste verdensmester på Moldow Speedway Arena i Holsted tirsdag aften. Pitstop-speaker Jesper Petersen havde verdensmester anno 1991 Jan O. Pedersen på podiet til en snak om medaljens bagside, ulykkerne. Jan O. Pedersen måtte stoppe karrieren efter et alvorligt styrt blot otte måneder efter, han vandt VM. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce