Annonce
Debat

Født af Jomfru Maria

Læserbrev: I forbindelse med med mine studier af min forfader Hans Tausens embedstid som biskop i Ribe, faldt jeg over et indlæg fra Ribes nuværende biskop E. Westergaard, med overskriften: Født af Jomfru Maria.

I dette indlæg (Kristeligt Dagblad 21/3/2015) anbefaler E.Westergaard, at man lader være med at stille fornuftige spørgsmål, men blot sluger den ubegribelige påstand om jomfrufødsel som et udtryk for et under eller mysterium. Han sætter dermed tro højt over viden - et yderst farligt råd, der kan have de mest uhyggelige følger.

Efter en mundtlig overlevering i familien kan jeg se, at Hans Tausen ikke var så uansvarlig, men derimod pegede på en fornuftig løsning på gåden om moren, der også var jomfru. Hans Tausen var jo også professor i græsk, og han vidste, at alle græske ord også har talværdier, der fremkom derved, at man lagde værdien af hvert bogstav sammen.

På denne måde har det græske ord for moren, tallet 464, og det græske ord for jomfru giver tallet 515. Tallet for hendes søn, Messias, er 656.

Tegner man nu en cirkel med omkredsen 515 for jomfru, da ser man, at det indskrevne kvadrat har tallet, dvs. måler 464. Da en diameter i en cirkel med omkredsen 515 jo er 164, så betyder det, at fire diametre giver 656, tallet for Messias.

En cirkel med omkredsen 515, med kvadratet 464 og med de fire diametre 656, giver altså en simpel og rationel forklaring på, at en jomfru også er eller var moren til Messias.

At Messias er den samme som Jesus, ser man, når to indskrevne kvadrater sammenlagt bliver 928, hvilket på græsk er tallet for: Her er Jesus.

Anders Sørensen Vedel - en anden kendt borger fra Ribe og ligeledes i familie med Tausen, skal efter mundtlig overlevering have tilføjet, at tallet for Nazaret også er 464.

Dermed beviser cirklen med kvadratet og de fire diametre tillige, at både Messias og moren stammer fra Nazaret.

Ribes nuværende biskop er ikke ene om at hævde, at de forskellige tilsyneladende absurde påstande, vi møder i trosbekendelsen, er udtryk for Guds under og mysterium.

Dermed forvandler de Gud til et stort vrøvlehoved. For min forfader var Gud snarere en stor matematiker, der med sine gåder ville have os til at studere matematik - ikke til at gå fra forstanden.

En biskop eller præst, der ignorerer evangeliets herlige gåder og paradokser, ville den gamle biskop sikkert have anset for at være dårlige kristne, øjenskalke med behov for en ordentlig gang reformation.

Annonce
Debat For abonnenter

Kære corona-studenter: Husk afstikkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Så skete det: Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse - Se her, hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Alting sejler igen derovre: De er skøre, de svenskere

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Få overblik over smitten, hvor du bor: Sådan er corona lige nu

Annonce