Annonce
Debat

Født af Jomfru Maria

Læserbrev: I forbindelse med med mine studier af min forfader Hans Tausens embedstid som biskop i Ribe, faldt jeg over et indlæg fra Ribes nuværende biskop E. Westergaard, med overskriften: Født af Jomfru Maria.

I dette indlæg (Kristeligt Dagblad 21/3/2015) anbefaler E.Westergaard, at man lader være med at stille fornuftige spørgsmål, men blot sluger den ubegribelige påstand om jomfrufødsel som et udtryk for et under eller mysterium. Han sætter dermed tro højt over viden - et yderst farligt råd, der kan have de mest uhyggelige følger.

Efter en mundtlig overlevering i familien kan jeg se, at Hans Tausen ikke var så uansvarlig, men derimod pegede på en fornuftig løsning på gåden om moren, der også var jomfru. Hans Tausen var jo også professor i græsk, og han vidste, at alle græske ord også har talværdier, der fremkom derved, at man lagde værdien af hvert bogstav sammen.

På denne måde har det græske ord for moren, tallet 464, og det græske ord for jomfru giver tallet 515. Tallet for hendes søn, Messias, er 656.

Tegner man nu en cirkel med omkredsen 515 for jomfru, da ser man, at det indskrevne kvadrat har tallet, dvs. måler 464. Da en diameter i en cirkel med omkredsen 515 jo er 164, så betyder det, at fire diametre giver 656, tallet for Messias.

En cirkel med omkredsen 515, med kvadratet 464 og med de fire diametre 656, giver altså en simpel og rationel forklaring på, at en jomfru også er eller var moren til Messias.

At Messias er den samme som Jesus, ser man, når to indskrevne kvadrater sammenlagt bliver 928, hvilket på græsk er tallet for: Her er Jesus.

Anders Sørensen Vedel - en anden kendt borger fra Ribe og ligeledes i familie med Tausen, skal efter mundtlig overlevering have tilføjet, at tallet for Nazaret også er 464.

Dermed beviser cirklen med kvadratet og de fire diametre tillige, at både Messias og moren stammer fra Nazaret.

Ribes nuværende biskop er ikke ene om at hævde, at de forskellige tilsyneladende absurde påstande, vi møder i trosbekendelsen, er udtryk for Guds under og mysterium.

Dermed forvandler de Gud til et stort vrøvlehoved. For min forfader var Gud snarere en stor matematiker, der med sine gåder ville have os til at studere matematik - ikke til at gå fra forstanden.

En biskop eller præst, der ignorerer evangeliets herlige gåder og paradokser, ville den gamle biskop sikkert have anset for at være dårlige kristne, øjenskalke med behov for en ordentlig gang reformation.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce