Annonce
Kolding

Føl på tiden i Nicolai Kunst & Design

En "passion for tekstil" og ønsket om at "udfordre de æstetiske og sanselige værdier, som tekstilet bærer" er bl.a. baggrunden for fire designeres leg med "klassiske kvindelige sysler" i udstillingen "Effektiv Spild af Tid" på Nicolai Kunst & Design. Fernisering fredag 1. december kl. 15. Privatfoto

Fra den 2. december til den 28. januar kan man i Nicolai Kunst & Design se udstillingen "Effektiv Spild af Tid" af kunstnerne Julie Bach, Stine Leth, Maya Rosette og Astrid Skibsted Holm.

Annonce

Kolding: "Kom se og føl på tiden" kunne være "brugsanvisningen" til udstillingen "Effektiv Spild af Tid", der er fernisering på fredag den 1. december kl. 15 i Nicolai Kunst & Design. Udstillingen lægger nemlig op til at publikum får mulighed for ikke bare at se, men også at føle med fingrene på værkerne, der sætter fokus på den tid vi lever i, og hvordan vi hver dag er stillet overfor forventninger og krav om effektivisering og optimal forbrug af tid på alle niveauer af samfundet.

Det er kunstner og designer Julie Bach, strikkekunstner og designer Stine Leth, billedkunstner Maya Rosette og tekstildesigner Astrid Skibsted Holm der står bag udstillingen, der består af individuelle værker, "vandreværker" og "røreprøver". "Effektiv Spild af Tid" leger med klassiske kvindelige sysler i en moderne og eksperimenterende kontekst. Den har således til ærinde er at sætte fokus på værdien af at give tid, fordybe sig og lege, fordi det uløseligt hænger sammen med at udvikle, tænke nye tanker og finde nye alternative løsninger.

Annonce

Passion for tekstil

"Vi lever i en tid, hvor de varer vi omgiver os med, som oftest er produceret langt væk fra vores egne hænder. Vi vil gerne tale om værdien af at give tid. I "Effektiv Spild af Tid" dyrker vi en fælles passion for tekstil og for langsomme håndholdte teknikker. Hændernes arbejde med materialet rummer for os en frihed til leg og undersøgelse. Vi ønsker at slippe husfliden fri for at fejre og udforske de æstetiske og sanselige værdier, som tekstilet bærer. For at give plads til det umiddelbart unyttige", er kunstnernes egne ord på udstillingen.

De fire kunstnere er alle fra Aarhus, hvor de har mødt hinanden gennem designfællesskabet Højkant - en designbutik i hjertet af Aarhus med tilknyttede værksteder. To af udstillerne er uddannet på Designskolen Kolding, så det er særligt at "vende hjem" igen, med deres tredje fællesudstilling. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce