Annonce
Aabenraa

Følelser kan også udtrykkes med hænderne

PAU-eleverne satte mandag i denne uge udstillingen op, som man kan se og føle på til og med næste uge. Privatfoto
Annonce

Aabenraa: Rtsssj, krrrr, zztst. Det er nogle af de lyde, det frembringer, når man rører ved den farverige udstilling på Aabenraa Bibliotek, der blandt andet består af sko, masker og papmaché. Udstillingen er lavet af SOSU Syds elever på pædagogisk assistent-uddannelsen. Når de er færdige med uddannelsen, skal de blandt andet kunne hjælpe børn og voksne med at kunne udtrykke følelser og oplevelser kreativt, og det kan man bedst, hvis man også selv har arbejdet med det.

I de senere år er der opstået en trend med YouTube-videoer, hvor man kan høre lyden af hår, der bliver børstet, papir, der knitrer, eller en sagte hvisken. Lyde, der gør én afslappet og går under betegnelsen ASMR - kort for Autonomous Sensory Meridian Response - og som har millioner af tilhængere verden over.

På samme måde kan det have afstressende effekt at lave et kreativt produkt, som man kan røre ved og måske lytte til, når det er færdigt, og det gælder alle - med eller uden fysiske og psykiske handicap, forklarer PAU-eleverne.

Den kreative udstilling skal styrke PAU-eleverne i at forstå og tolke børn og voksnes kreative udfoldelser. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce