Annonce
Esbjerg

Følg festivalen på Fanø: Vesterland time for time

Medina fik de store følelser frem, da hun klokken 12 lørdag åbnede dag to på Fanø Vesterland Festival. Foto: Martin Skov Poulsen
Festivalen Fanø Vesterland er godt i gang med anden og sidste dag med musik, mad og mennesker. Følg med her på siden, hvor der løbende kommer opdateringer med tekst, billeder og video fra festivalen.

Fanø: Festivalsæsonen er en late bloomer i år, hvor coronarestriktioner har sat begrænsninger på, hvor mange mennesker der må samles og under hvilke forhold. Men nu synger coronarestriktionerne på sidste vers. Det gør festivalerne til gengæld ikke. En af de første store musikfestivaler, der blomstrer op efter det seneste halvandet års mismod, er festivalen Fanø Vesterland.

En af de første store musikfestivaler, der blomstrer op efter det seneste halvandet års mismod, er festivalen Fanø Vesterland.

Festivalen finder i disse dage sted for syvende gang efter en ufrivillig pause sidste sommer. Fredag blev portene åbnet. Lørdag er der endnu en dag fyldt med musik, mad og mennesker - og masser af hygge for de 5000 deltagere.

Publikum sang med på de fleste af Medinas sange, da hun lørdag stod på Teltscenen til Fanø Vesterland festival. Foto: Martin Skov Poulsen

Medina var første artist på scenen lørdag, hvor hun kræsede om folks øregange med sjælfulde hits som "Ensom" og "Et Øjeblik". Medina sluttede koncerten i Teltscenen af med monsterhittet "Kun For Mig" til stor jubel fra publikum.

Annonce

Se video fra koncerten herunder. Bemærk, ingen lyd.

Efter den følelsesladede koncert i det store telt, gik en del af gæsterne over til det mindre telt på Drømmescenen. Her holdt Anders Agger hof med multikunstneren Simon Kvamm bænket i sofaen.

- Bliver Nephew nogensinde lagt helt på hylden, ville Anders Agger blandt andet vide.

- Jeg er ikke typen, der siger noget kategorisk. Hverken fra eller til. Men der ligger ingen planer og ulmer for mere med Nephew, svarede Simon Kvamm.

Se et klip fra samtalen i videoen herunder.

Hvis man siger Sanne tænker mange uvægerligt først på Sanne Salomonsen. Hele Danmarks rockmama indviede den store Open Air Scene lørdag lidt før klokken 14 med en bragende sol bagende ned på publikum. Kalenderen siger efterår, men solen, Sanne og stemningen skabte sommer under den åbne himmel.

Sanne Salomonsen gav den max gas med rockpedalen, da hun sang på Open Air scenen lørdag eftermiddag på andendagen for festivalen Fanø Vesterland. Foto: Martin Skov Poulsen

Der var dømt sing-a-long for alle billetpengene, da Rockmamaen sang sine klassiske rockhits som "Kærligheden kalder" og "Den lille løgn". Mellem de rockende numre blev der også plads til sjælfulde ballader som "Jeg er i live". Publikum kvitterede med vug i hofterne og et par højlydte kærlighedserklæringer.

- Jeg elsker dig, Susanne, lød det således fra en kvinde tæt på scenen, der måtte forklare sin yngre veninde, at hele Danmarks Sanne er døbt Susanne.

Sol, sensommer og Sanne. Stemningen var helt i top, da hele Danmarks rockmama Sanne Salomonsen sang udvalgte numre fra sit store bagkatalog. Foto: Martin Skov Poulsen

Den timelange koncert blev sluttet af med et nummer, der må kunne kaldes et af firsernes største danske hits, nemlig klassikeren "Den jeg elsker, elsker jeg".

Midt på eftermiddagen havde solen strålet i flere timer. Det kunne mærkes i Vesterlands mindste og mest intime scene, Drømmescenen. De mange gæster til sangerinden Aura Diones, eller bare Aura som hun nu kalder sig, koncert i teltet, der udgør Drømmescenen, var med til at få temperaturen op i tipien. Der var langt fra plads til alle, så en del var forvist til at høre musikken fra forpladsen.

Aura Dione gav en sfærisk koncert fra en anden verden, hvor drømmene om kærlighed altid går i opfyldelse. Foto: Martin Skov Poulsen

Inde i teltet gav den på alle måder farverige Aura en koncert klokken 15 med nærkontakt af første grad til publikum. En tydeligt rørt Aura kunne ikke skjule sin glæde over endelig at stå foran et publikum igen.

- Det er magisk det her. Hvor har jeg savnet at mærke jer. Jeg håber, I flyver.

Midt på dagen var det tid til at komme lidt ned i gear efter en rockende start. Maibritt Hemme og Kenneth Pedersen fra Esbjerg havde midt på dagen fundet sig en plads i skyggen for at fordøje dagens indtryk og samle kræfter til den videre fest.

Se videoen herunder med Maibritt og Kenneth, der forklarer, hvorfor de elsker Fanø Vesterland festivalen.

Uden mad og drikke dur festivalgæsten ikke. På mange festivaler er madudvalget begrænset til burgere og kebab. Sådan er det ikke på Fanø Vesterland. Festivalen gør meget ud af, at gæsterne også skal have mulighed for at fylde maven med noget godt, når ørene er blevet fyldt med god musik.

Madboden Juhl og Agger sælger spansk inspireret tapas til de sultne festivalgæster. Foto: Martin Skov Poulsen

Derfor har festivalen indgået aftaler med en række madleverandører om at levere kvalitetsmad til de sultne gæster. På festivalpladsen kan gæsterne købe blandt andet tapas, gode burgere, italienske pizzaer, sund vegetarmad og stærk thaimad. Der er sågar en østersbar, der godt nok tidligt druknede i sin egen succes - lørdag var der alt udsolgt i østersbaren allerede klokken 17. Men den kølige hvidvin var der dog stadig masser af.

Solen er ved at gå ned i vest, men på Teltscenen er en anden sol ved at stige op. Soleima, et forholdsvist nyt stjerneskud på den danske pop-himmel. I 2014 forlod hun rapgruppen Flødeklinikken for at gå solo.

Soleima sang sig ind under huden på publikum i Teltscenen akkompagneret af stryger, kontrabas og harmonika. Foto: Martin Skov Poulsen

På Fanø gav hun publikum en anderledes musikalsk oplevelse med sin blanding af soul, r'n'b og klassisk pop akkompagneret af violin, harmonika og kontrabas. Publikum tog godt i mod Soleimas helt specielle sound, og under flere af numrene gik hun ned fra scenen og ud blandt publikum for at synge sine sange helt ind under huden på folk.

- Tak fordi I tager så godt i mod noget, der er lidt anderledes. Hvor er I vidunderlige, sagde den 32-årige sangerinde inden hun lidt efter klokken syv lørdag aften sang "My Boi" som det sidste nummer.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Tønder

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Varde For abonnenter

Varde vil have del i nabokommunens vindmøllemillioner – og får det

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

Esbjerg

Efter fald fra skrænt: Ung mand kørt på hospitalet med ambulance

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Esbjerg

Borgmester og byrådsmedlem vil have ringvejsbro op til fornyet overvejelse i 11. time: Vi ønsker renoveringen sat i bero

Haderslev For abonnenter

Kaptajn Haddock fra Haderslev: – Usandheder, smålig, skruppelløs, sjusk og slendrian!

Aabenraa

Rolig start for muslimsk gravplads: Blot fire begravelser på over to år

Annonce