Annonce
Esbjerg

Før åbning: Streetfood-ejer i Esbjerg tager kontrol med to af syv køkkener

Dan Lia Christensen, manden bag Esbjerg Street Food, som åbner torsdag, ejer selv to ud af syv køkkener i streetfood. Det gør han ikke, fordi det har været svært at skaffe køkkener, men fordi han hermed har villet sikre et vis kvalitet. Arkivfoto: André Thorup
Indehaveren af Esbjerg Street Food ejer selv to ud af syv køkken. Ejerskabet af de to køkken er sket, fordi det var to køkkener, som han meget gerne ville have med i sit koncept.

Esbjerg: Torsdag, Kristi himmelfartsdag klokken 11.30, genåbner Dan Lia Christensen et komplet revitaliseret og gennemrenoveret Esbjerg Street Food med syv boder og tre barer i Kongensgade. Streetfood-indehaveren har ikke lagt skjul på, at ambitionerne er høje, og at han er i processen frem mod åbningen ikke er gået på kompromis med sin måde at gøre tingene på.

Heller ikke selvom besætningen af køkkener har medført en større økonomisk risiko for ham i de mange millioner han i forvejen har investeret.

Et kig i erhvervsstyrelsens selskabsregister viser således, at Dan Lia Christensen selv er ejer af to ud af de syv køkkener, og som han forklarer, handler det ikke om, at han selv har måttet lukke huller på grund af vigende interesse fra køkkener.

De to køkkener, som Dan Lia Christensen selv er eneejer af via anpartsselskaber, er burgerbaren Burger Anarchy og det indiske køkken Tandoori Palace. Og det var to køkkener, som han absolut måtte have med om bord.

- Burger Anarchy havde jeg en mundtlig aftale med, da de fik et tilbud og hellere ville åbne i København. Men jeg ville bare have dem, og i stedet har jeg lavet en franchiseaftale med dem, som indebærer, at jeg finansiere og betaler i franchiseydelse, og det er samtidig deres folk, der kører køkkenet, siger Dan Lia Christensen, som forventer, at Burger Anarchy senere overtager hans ejerskab.

Annonce

Køkkener

Der kommer til at være tre barer og syv køkkener i Esbjerg Street Food. De syv køkkener er: Burger Anarchy, Tandoori Palace, Buthcers Pita Bar, Marrakech (marokansk), Bluesette, 400 Grader (pizza) og Tapas and More.

Ikke for enhver pris

Tandoori Palace, som i forvejen er et kendt navn i Esbjerg, var ligeledes vigtig for Dan Lia Christensen at få med, og da ejeren af Tandoori samtidig ønskede at slippe sit ejerskab og flytte til streetfood, havde parterne en aftale.

- For begge køkkeners vedkommende er der tale om køkkener, hvor der er blevet fundet en god løsning, fordi de var vigtige for mig, forklarer streetfood-indehaveren.

Dan Lia Christensen meldte forholdsvis tidligt ud, at hans streetfood-koncept i Esbjerg skulle have syv køkkener i modsætning til det tidligere streetfood samme sted, som havde 12 køkkener.

- Vi får løbende henvendelser fra folk, der gerne vil ind med køkkener, men det er heller ikke alle og enhver, vi ønsker indenfor, fastslår Dan Lia Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Annonce