Annonce
Tønder

Før bruddet: Venstre-profil var bragt i spil som borgmesterkandidat

Irene Holk Lund har været med i Venstre-vælgerforeningen i Løgumkloster i mere end 25 år. Nu er det slut. Hun håber dog at kunne vende tilbage, når der er sket en markant udskiftning i den siddende bestyrelse, siger hun. Foto: André Thorup
Få uger før Venstre i Løgumkloster gav Irene Holk Lund en advarsel og truede med eksklusion, havde vælgerforeningens næstformand bragt hende i spil som borgmesterkandidat. Hun takkede nej.

LØGUMKLOSTER: Torsdag aftens opsigtsvækkende melding om Venstre-politiker Irene Holk Lunds farvel til vælgerforeningen i Løgumkloster, kom kun få uger efter, at den 54-årige formand for sundhedsudvalget af sin egen forening var bragt i spil som borgmesterkandidat.

Den 7. oktober modtog Irene Holk Lund en mail fra vælgerforeningens næstformand, Peter Hattens.

- Kunne du ikke overveje, om det var noget for dig, skrev han.

- Det var for egen regning, men jeg havde orienteret formanden (Peter Nielsen, red.) om det. Jeg mener, at Irene er en super kompetent politiker, der gør sit arbejde utrolig godt, siger Peter Hattens.

Få uger senere var han medunderskriver på en skriftlig advarsel, som en enig Venstre-bestyrelse i Løgumkloster sendte til deres politiske frontfigur.

- Vi ser os nødsaget til at give dig en advarsel, hvis du skader vores politiske virksomhed i Løgumkloster, bliver vi nødt til at afbryde vores samarbejde med dig, skrev bestyrelsen til Irene Holk Lund.

Jeg vender gerne tilbage til vælgerforeningen i Løgumkloster, når der er sket en markant udskiftning i bestyrelsen.

Irene Holk Lund, formand for sundhedsudvalget, medlem af Venstre i Højer, bosat i Løgumkloster

Advarslen

Advarslen og truslen om eksklusion fik torsdag eftermiddag Irene Holk Lund til at opsige sit medlemsskab i Venstre i Løgumkloster, og melde sig ind i Venstre i Højer.

Tilbuddet om at stille op som kandidat mod Henrik Frandsen havde hun forinden afvist.

- Jeg mener, der bliver drevet en fuldstændig umenneskelig hetz mod vores borgmester fra alle mulige løsgående projektiler. Det er ganske enkelt skadeligt for alle i Tønder Kommune, at sure gamle mænd ikke kun skyder ind i politik, men nu også i erhvervslivet. Jeg tænker ikke, at de er klar over, hvor skadeligt det hele er. Sådan noget kan jeg ikke sympatisere med, og med den seneste udvikling må jeg desværre konstatere, at jeg heller ikke personligt kan stole på min bestyrelse. Det har jeg taget konsekvensen af, siger Irene Holk Lund.

Annonce

Ulykkelig

Som næstformand beklager Peter Hattens den opståede situation.

- Vi gav en advarsel for at få hende indkaldt til møde, så vi kunne sidde over for hinanden og se hinanden i øjnene. Irene og Peter (formand Peter Nielsen, red.) er altid gået efter hinanden. Det skulle vi have ud af verden. Jeg var tilhænger af, at det skulle gå hurtigt, og så var jeg indstillet på, at advarslen trækkes tilbage. Men mødet kom desværre aldrig i stand. Det er trist, det der er sket. Det er jeg ulykkelig over, siger Peter Hattens.

Irene Holk Lund har tidligere sagt, at bestyrelsens mødeindkaldelse skete med kort varsel, og at hendes kalender var optaget på de foreslåede datoer.

I vælgerforeningen i Højer er hun ifølge gruppeformand Preben Linnet velkommen. Men hun vil helst hjem til Løgumkloster, hvor hun har været medlem i mere end 25 år.

- Jeg vender gerne tilbage til vælgerforeningen i Løgumkloster, når der er sket en markant udskiftning i bestyrelsen. For mit hjerte brænder stadig for Løgumkloster og Tønder Kommune, siger hun.

Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse om konstitueringen: Hanelefanternes holdeplads

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Tønder

Rumænsk jul med et dansk pif: Alina vil vise sine børn, at hun vil det danske samfund

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce