Annonce
Esbjerg

Før corona: Forening med venner over hele Europa

Inden grænserne i Europa blev lukket og man frit kunne rejse havde Ribe Venskabsbyforening mange gæster og rejser til og fra en række europæiske lande.
Annonce

RIBE: Ribe Venskabsbyforening havde noget, der mindede om fuldt hus til foreningens årsmøde, som blev holdt i Kogehusets lokaler på Tangevej. Det var inden coronakrisen satte ind, og man maksimalt måtte være ti mennesker i samme lokale.

Venskabsbyforeningen kunne gøre status over et meget aktivt år.

Foreningens formand, Ruth Christensen, omtalte i sin beretning først og fremmest foreningens udvekslingsaktiviteter i 2019 med Ribes venskabsbyer. I slutningen af august var der besøg fra den engelske venskabsby, Ely.

- Vore engelske venner fik blandt andet en rundvisning i det nye Jacob A. Riis Museum, rundvisning på Ribe Katedralskole og meget mere, fortalte Ruth Christensen.

Derefter tog venskabsbyforeningen til tyske Güstrow i oktober. Anledningen til besøget i Güstrow var først og fremmest fejringen af 30 års jubilæet for murens fald og genforeningen af de to Tysklande.

- Der var blevet lagt et flot program for os, så rejsedeltagerne fik enestående oplevelser. Anne Kjær underholdt tilhørerne med muntre oplevelser fra turen. Set i lyset af, at 2020 ikke alene er året, hvor vi fejrer Genforeningen, men også er blevet udnævnt som dansk-tysk venskabsår fortalte en anden rejsedeltager, Any Laugesen, om sin far, Leonhardt Petersen, som tog initiativ til Ribes forbindelse med Güstrow. En meget spændende historie, konstaterer Ruth Christensen.

Annonce

Mange planer

Formanden for foreningen slår samtidig fast, at foreningen har mange foreløbige planer for 2020. Venskabsbyforeningen har fået mulighed for et invitere gæster fra Güstrow og Ratzeburg til

”Grænsen, et folkemøde i Ribe 21.-24.maj 2020 i anledning af 100-året for Danmarks Genforening”, og der har fra vores tyske venskabsbyer været stor interesse for at deltage i dette folkemøde, oplyser Ruth Christensen.

Om den nuværende coronakrise så får indflydelse på muligheden for at afvikle folkemødet er en helt anden og endnu uvist sag.

Desuden har Ribe Venskabsbyforening inviteret Ribes franske venskabsby i Normandiet, Balleroy, til at besøge i Ribe i slutningen af august i forbindelse med vinfestivalen i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce