x
Annonce
Esbjerg

Før corona: Forening med venner over hele Europa

Inden grænserne i Europa blev lukket og man frit kunne rejse havde Ribe Venskabsbyforening mange gæster og rejser til og fra en række europæiske lande.

RIBE: Ribe Venskabsbyforening havde noget, der mindede om fuldt hus til foreningens årsmøde, som blev holdt i Kogehusets lokaler på Tangevej. Det var inden coronakrisen satte ind, og man maksimalt måtte være ti mennesker i samme lokale.

Venskabsbyforeningen kunne gøre status over et meget aktivt år.

Foreningens formand, Ruth Christensen, omtalte i sin beretning først og fremmest foreningens udvekslingsaktiviteter i 2019 med Ribes venskabsbyer. I slutningen af august var der besøg fra den engelske venskabsby, Ely.

- Vore engelske venner fik blandt andet en rundvisning i det nye Jacob A. Riis Museum, rundvisning på Ribe Katedralskole og meget mere, fortalte Ruth Christensen.

Derefter tog venskabsbyforeningen til tyske Güstrow i oktober. Anledningen til besøget i Güstrow var først og fremmest fejringen af 30 års jubilæet for murens fald og genforeningen af de to Tysklande.

- Der var blevet lagt et flot program for os, så rejsedeltagerne fik enestående oplevelser. Anne Kjær underholdt tilhørerne med muntre oplevelser fra turen. Set i lyset af, at 2020 ikke alene er året, hvor vi fejrer Genforeningen, men også er blevet udnævnt som dansk-tysk venskabsår fortalte en anden rejsedeltager, Any Laugesen, om sin far, Leonhardt Petersen, som tog initiativ til Ribes forbindelse med Güstrow. En meget spændende historie, konstaterer Ruth Christensen.

Annonce

Mange planer

Formanden for foreningen slår samtidig fast, at foreningen har mange foreløbige planer for 2020. Venskabsbyforeningen har fået mulighed for et invitere gæster fra Güstrow og Ratzeburg til

”Grænsen, et folkemøde i Ribe 21.-24.maj 2020 i anledning af 100-året for Danmarks Genforening”, og der har fra vores tyske venskabsbyer været stor interesse for at deltage i dette folkemøde, oplyser Ruth Christensen.

Om den nuværende coronakrise så får indflydelse på muligheden for at afvikle folkemødet er en helt anden og endnu uvist sag.

Desuden har Ribe Venskabsbyforening inviteret Ribes franske venskabsby i Normandiet, Balleroy, til at besøge i Ribe i slutningen af august i forbindelse med vinfestivalen i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce