Annonce
Kultur

Før festival: 4+ har genforening og flere arrangementer på programmet

Traditionen tro starter 4+ dagene, som lægger i dagene op til Tønder Festival, med en åbningskoncert på Torvet i Tønder. Hvem der optræder kan 4+ koordinator, Lene Jensen, endnu ikke afsløre. - Men der kommer mere end en kunstner i år, siger hun. Arkivoto: Hans Chr. Gabelgaard
Igen i år kan man i august deltage i 4+ dagene op til Tønder Festival. Hovedtemaet for årets 4+ bliver 100 året for genforeningen. Og der vil i år være flere arrangementer på plakaten - både gengangere og nye tiltag.
Annonce

Tønder: 4+ arrangementerne, som ligger i de fire dage op til Tønder Festival, er efterhånden blevet en fast tradition i forbindelse med festivalen.

Og også i år kan man fra søndag til onsdag før festivalen deltage i forskellige 4+ arrangementer rundt i kommunen. Særligt for i år er, at der ligesom mange andre steder, vil være fokus på 100 året for genforeningen.

- Der har været to ting, der har været dominerende i planlægningen i år, og det er for det første, at vi ligesom mange andre har lyst til at markere 100-året for genforeningen. Os, der bor hernede, får tilbudt rigtig mange aktiviteter omhandlende det hele året igennem, men de mennesker der kommer i de her fire dage bliver ikke nødvendigvis bombarderet med det på samme måde som vi gør, fortæller Lene Jensen, som er 4+ koordinator.

- Der var også allerede nogen, der efterspurgte det sidste år, og sagde, at 'nu laver I vel noget om genforeningen?' Så der er en del arrangementer med det tema, fortsætter hun.

Udover genforeningen lægger Lene Jensen vægt på antallet af arrangementer som en anden dominerende faktor.

- Sidste år var vi den luksussituation, at stort set alt var udsolgt. Derfor har vi i år flere arrangementer at tilbyde, siger Lene Jensen.

Sidste år var vi den luksussituation, at stort set alt var udsolgt. Derfor har vi i år flere arrangementer at tilbyde.

Lene Jensen, 4+ koordinator.

Annonce

Gamle og nye tiltag

Årets program byder på en blanding af hovedsageligt nye tiltag, men også en række gengangere er at finde på programmet.

- Vi har nogle ting, som er blevet til en tradition, vi bare ikke kan komme udenom. For eksempel 4+ pubquiz og vores brunch og morgensang. Men samtidig går vi også meget op i, at programmet ikke bare bliver copy-paste fra sidste år. Det man generelt kan se frem til, er arrangementer, hvor der er kvalitet og alsidighed. Der er både natur, historie, mennesker og mad, fortæller Lene Jensen.

På programmet finder man blandt andet tur ud i verdensarven på Rømø, golfturnering og fuglevandring i marsken.

- Det handler selvfølgelig, ligesom det også har gjort alle de andre år om, at markedsføre vores egn. Det er det, der er pointen med 4+, at de her mennesker finder ud af, hvorfor de skal vende tilbage når der ikke er festival, siger Lene Jensen.

4+ dagene starter søndag den 23. august med åbningskoncert på Torvet i Tønder. Det kan endnu ikke afsløres, hvem der spiller åbningskoncerten.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce