Annonce
Kultur

Før festival: 4+ har genforening og flere arrangementer på programmet

Traditionen tro starter 4+ dagene, som lægger i dagene op til Tønder Festival, med en åbningskoncert på Torvet i Tønder. Hvem der optræder kan 4+ koordinator, Lene Jensen, endnu ikke afsløre. - Men der kommer mere end en kunstner i år, siger hun. Arkivoto: Hans Chr. Gabelgaard
Igen i år kan man i august deltage i 4+ dagene op til Tønder Festival. Hovedtemaet for årets 4+ bliver 100 året for genforeningen. Og der vil i år være flere arrangementer på plakaten - både gengangere og nye tiltag.

Tønder: 4+ arrangementerne, som ligger i de fire dage op til Tønder Festival, er efterhånden blevet en fast tradition i forbindelse med festivalen.

Og også i år kan man fra søndag til onsdag før festivalen deltage i forskellige 4+ arrangementer rundt i kommunen. Særligt for i år er, at der ligesom mange andre steder, vil være fokus på 100 året for genforeningen.

- Der har været to ting, der har været dominerende i planlægningen i år, og det er for det første, at vi ligesom mange andre har lyst til at markere 100-året for genforeningen. Os, der bor hernede, får tilbudt rigtig mange aktiviteter omhandlende det hele året igennem, men de mennesker der kommer i de her fire dage bliver ikke nødvendigvis bombarderet med det på samme måde som vi gør, fortæller Lene Jensen, som er 4+ koordinator.

- Der var også allerede nogen, der efterspurgte det sidste år, og sagde, at 'nu laver I vel noget om genforeningen?' Så der er en del arrangementer med det tema, fortsætter hun.

Udover genforeningen lægger Lene Jensen vægt på antallet af arrangementer som en anden dominerende faktor.

- Sidste år var vi den luksussituation, at stort set alt var udsolgt. Derfor har vi i år flere arrangementer at tilbyde, siger Lene Jensen.

Annonce
Sidste år var vi den luksussituation, at stort set alt var udsolgt. Derfor har vi i år flere arrangementer at tilbyde.

Lene Jensen, 4+ koordinator.

Gamle og nye tiltag

Årets program byder på en blanding af hovedsageligt nye tiltag, men også en række gengangere er at finde på programmet.

- Vi har nogle ting, som er blevet til en tradition, vi bare ikke kan komme udenom. For eksempel 4+ pubquiz og vores brunch og morgensang. Men samtidig går vi også meget op i, at programmet ikke bare bliver copy-paste fra sidste år. Det man generelt kan se frem til, er arrangementer, hvor der er kvalitet og alsidighed. Der er både natur, historie, mennesker og mad, fortæller Lene Jensen.

På programmet finder man blandt andet tur ud i verdensarven på Rømø, golfturnering og fuglevandring i marsken.

- Det handler selvfølgelig, ligesom det også har gjort alle de andre år om, at markedsføre vores egn. Det er det, der er pointen med 4+, at de her mennesker finder ud af, hvorfor de skal vende tilbage når der ikke er festival, siger Lene Jensen.

4+ dagene starter søndag den 23. august med åbningskoncert på Torvet i Tønder. Det kan endnu ikke afsløres, hvem der spiller åbningskoncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce