Annonce
Sydjylland

Før konkurs: Flere sager om manglende løn og feriepenge til ansatte i pallefirma

Henny Fiskbæk, formand for HK Privat Sydjylland, fortæller, at fagforeningen har hjulpet i en sag for en elev. Det var en sag, hvor fagforeningen måtte kæmpe længe for at få en ordning med PalletBiz. Arkivfoto: Søren Gylling

Det Faglige Hus og HK har tidligere kørt sager mod det nu konkursramte pallefirma Palletbiz for at sikre, at deres medlemmer fik manglende løn og feriepenge fra virksomheden. En tidligere medarbejder i Palletbiz fortæller, at han stadig bøvler med forkerte indberetninger til Skat.

Horne/Gørding: Palletbiz har givet ansatte for lidt i løn og feriepenge. Det fortæller en tidligere medarbejder og to fagforeninger. Problemerne begyndte lang tid før konkursen i december 2018. PalletBiz byggede på resterne af en tidligere konkursvirksomhed, Eksportpak, og lå oprindeligt i Gørding. I oktober 2017 flyttede virksomheden til Horne.

Jacob Frandsen arbejdede i virksomheden, mens det lå i Gørding. Han fortæller, at da han stoppede i virksomheden, skyldte PalletBiz ham 28.000 kroner for et års feriepenge og 13.000 kroner i løn. Desuden tilbageholdt PalletBiz den sidste månedsløn. Sammen med sin fagforening kørte han en sag mod PalletBiz for at få sine penge, hvilket han også endte med at få.

Palletbiz indberettede ligeledes en forkert løn til Skat, hvilket betød, at han uretmæssigt fik et skattesmæk.

- Så jeg bøvler da stadigvæk med det den dag i dag, siger han.

Han fortæller, at han kender flere tidligere medarbejdere, der har måttet føre sag for at få de penge, som PalletBiz skyldte dem. JydskeVestkysten har også talt med to tidligere medarbejdere, der ønsker at være anonyme, der også fortæller, at de og andre tidligere ansatte måtte have fat i deres fagforeninger for at få den løn og de feriepenge, som de havde krav på fra PalletBiz.

Annonce

Ingen sager hos 3F

3F Varde-Billund oplyser, at den ikke har ført sager mod PalletBiz for nogle af sine medlemmer.Carl S. Madsen, advokat for Krifa, oplyser, at han har hjulpet et medlem i en sag, der drejer sig om fortolkningen af en ansættelseskontrakt. I det tilfælde mener han dog, at det er en type sag, som han ser i mange virksomheder.

Fagforeninger bekræfter

To fagforeninger bekræfter, at de har ført sager for deres medlemmer.

Det Faglige Hus har ført tre sager, inden virksomheden gik konkurs. Én handlede om løn, en anden handlede og feriepenge, og en tredje handlede om både løn og feriepenge. Alle sager nåede at blive lukket, før PalletBiz gik konkurs.

HK har haft én sag før konkursen og hjælper endnu et medlem i forbindelse med konkursen. De to sager drejer sig om samlet 250.000 kroner, som Lønmodtagernes Garantifond formentlig kommer til at betale.

Ingen kommentarer

Sagen, der begyndte før konkursen, drejer sig om en elev, der stoppede i virksomheden for mange måneder siden. I efteråret lykkedes det at lave en afdragsordning med PalletBiz, men virksomheden gik konkurs, inden det fik betalt det andet og sidste afdrag.

- Det er alvorligt nok, når det drejer sig om elev, og det var en gammel sag. Som elev har man brug for hver eneste krone. Elevlønninger er altså ikke særligt høje, og så kan en 20.000-30.000 kroner betyde meget, siger Henny Fiskbæk, der er formand for HK Privat Sydjylland.

Thomas Gents, der har været bestyrelsesformand i Palletbiz siden november 2016, ønsker ikke at udtale sig. Den nu tidligere administrerende direktør i Palletbiz, Jens Jørgen Gents, ønsker heller ikke at udtale sig. Begge forklarer de, at det er af hensyn til den igangværende bobehandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce