Annonce
Haderslev For abonnenter

Erik Randel og Gunnar Asmussen arbejdede i tophemmelig bunker: - Vi var virkelig bange i koldkrigsårene

Chefredaktør Erik Randel og efterretningsmand Gunnar Asmussen havde under den kolde krig deres gang i den tophemmelige bunker under Haderslev Katedralskole. De var begge en del af det beredskab, der skulle træde i kraft den dag, truslen fra øst blev virkelighed - og atombomben faldt. Foto: Jacob Schultz
Berlinmurens fald 9. november 1989 blev begyndelsen til afslutningen på den kolde krig. Chefredaktør Erik Randel og pensioneret vicepolitikommissær Gunnar Asmussen fra PET var vigtige brikker i totalforsvaret af hele det sydlige Jylland. I en tidligere tophemmelig koldkrigsbunker i Haderslev fortæller de om truslen fra øst.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce