Annonce
Aabenraa

Før topkamp: SønderjyskE har varmet op med bowling

Rikke Hoffbeck og holdkammeraterne fra SønderjyskE skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Vendsyssel Håndbolds oprykningsdrømme. To point vil også betyde, at hjemmeholdet holder sig i top tre og dermed inde i kampen om en plads i oprykningsspillet. Arkivfoto: Timo Battefeld
SønderjyskE-cheftræner har taget alternativ træning i brug for at få humøret i truppen tilbage før topkamp.

Aabenraa: 1. divisionsspillerne fra SønderjyskE hang gevaldigt med skuffen, da de for en uge siden måtte forlade Ringsted uden point. Akkurat, som det skete i udebanekampen mod IF Stjernen to uger forinden.

Det fik cheftræner Olivera Kecman til at byde ind med en omgang alternativ træning. I stedet for håndboldsko fik spillerne lov til at hoppe i stive, tofarvede bowlingsko.

- Vi havde brug for at have det lidt sjovt, som hun forklarer og håber, det kan være med til, at hendes spillere går ind til lørdagens hjemmekamp mod topholdet Vendsyssel Håndbold med en anelse mere selvtillid og tro på tingene, end de har gjort den seneste tid.

- Vi ved, at Vendsyssel er et godt sammenspillet hold, som rider på en bølge lige nu, men de er også under pres i forhold til førstepladsen og den direkte oprykning. så vi kan spille helt frit, mener Olivera Kecman, der i det taktiske oplæg vil slå på, at angrebsspillet er nødt til at være mere aggressivt:

- Vores forsvar har gjort det fint hele vejen igennem. Det har været angrebet, der har været vores problem, når vi har tabt. Vi er nødt til turde køre på mål. For det er jo så simpelt, at hvis man ikke skyder, så kan man ikke score.

Der er kampstart i Arena Aabenraa kl. 15.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce