Annonce
Varde

Før var der ni: Nu lukker Vardes sidste slagterbutik

Lene Haahr fra Krææs har opsagt lejemålet i slagerbutikken på Østervold og flytter som bekendt til Nordre Boulevard. Foto: Henrik Reintoft
Lone og Martin S. Hansen overvejer lige nu fremtiden for slagterbutikken på Østervold, efter at Lene Haahr fra Krææs har opsagt lejemålet og flytter butikken til Nordre Boulevard. De er selv klar til at hjælpe ny slagter på vej.

Varde: Da den kolde krig tog til i 1960’erne, var slagterbranchen varm som aldrig i Varde by. Ifølge Gustav Petersen, formand for Varde Håndværker & Industriforening, var der dengang ni slagtere i den gamle købstad med landets ældste byvåben fra 1442.

I 1950'erne og 1960'erne var der op mod ni slagtere i Varde by. Blandt andet slagter Heinrick Vishof Paulsen, som i 1969 selv tog dette foto af butikken, der lå på Nørregade 20. Foto: Heinrich Vishof Paulsen/Varde Lokalhistoriske Arkiv

Når Lene Haahr flytter sin forretning, Krææs, fra Østervold til Nordre Boulevard i løbet af foråret, så lukker byens sidste, deciderede slagterbutik.


Annonce

Jeg vil prøve at plante et frø. Hvis det giver mening for dem, der vil starte en slagterforretning, vil vi hjælpe dem i gang.

Slagter og ostemester Martin S. Hansen, Enghavegård Osteri & Gårdbutik


Lejemålet er opsagt den 31. maj, hvorfor ejerne, Lone og Martin S. Hansen, der selv indtil 2015 drev slagterbutikken Mad med Mere på Østervold, nu er på udkig efter nye muligheder.

Økologisk version

Spørgsmålet er så, om Varde fortsat skal have en decideret slagterbutik.

Sikkert og vist er det, at ægteparret, der i dag med stor succes driver Enghavegård Osteri & Gårdbutik ved Ho Bugt, ikke selv åbner en slagterbutik i Varde by igen.

- Det er selvfølgelig træls, at der ikke er en slagterbutik. Jeg tror på det i en økologisk version. At starte forfra igen, siger Martin S. Hansen, der spår en renæssance for det sønderjyske pølsemageri.

Martin S. Hansen håber, at en ung slagter eller et ungt par er klar til at løfte en slagterbutik i Varde. Han vil hellere end gerne hjælpe dem i gang. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Han mindes selv, da tapas invaderede landet og næsten med et fingerknips over natten udraderede det store pølsebord, der i mange årtier var populært som skrub af-mad.

- Jeg vil prøve at plante et frø. Hvis det giver mening for dem, der vil starte en slagterforretning, vil vi hjælpe dem i gang, siger Martin S. Hansen.

Annonce

Franchise

Eventuelt et ungt par. En anden mulighed er at åbne en slagterforretning som franchise. Det gør blandt andre Slagter Theilgaard. Senest i Herning, hvor Slagter Theilgaard er rykket ind i lokalerne, hvor slagter Gøttsche lå. Gøttsche gik i fjor konkurs efter 113 år.

En helt tredje mulighed er en restaurant med mulighed for at levere mad ud af huset, da produktionslokalerne i slagterbutikken egner sig til det. Blandt andet er der store kølefaciliteter.

Men han håber, at det ikke er slut med en slagter i Varde by:

- Det allerbedste er, hvis der er en ung slagter, der er interesseret, siger Martin S. Hansen.

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Her er listen over Haderslevs nye byråd: Se, hvilke poster politikerne får

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce