Annonce
Sport

Førerholdet Aalborg slår Bjerringbro-Silkeborg i topbrag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mikael Aggefors stod med en høj redningsprocent, da Aalborg Håndbold slog Bjerringbro-Silkeborg.

Aalborgs håndboldherrer havde blot tabt en enkelt kamp i ligaen og havde fem point mere end Bjerringbro-Silkeborg (BSH), men onsdagens dyst mellem holdene var tæt det meste af vejen.

Først med ti minutter igen lykkedes det Aalborg at trække fra, og det skyldtes blandt andet en stærk præstation af målmand Mikael Aggefors.

Sejren på 32-26 betyder, at Aalborg øger forspringet i toppen, hvor nordjyderne nu har 21 point på førstepladsen. Der er seks point ned til TTH Holstebro og Skjern, mens Bjerringbro-Silkeborg har et point færre.

Med undtagelse af et nederlag til Mors-Thy i slutningen af oktober har Aalborg Håndbold været suveræn i denne sæson.

De forsvarende mestre var da også i teten i første del af første halvleg i onsdagens opgør, selv om begge mandskaber havde svært ved at finde målet fra start.

Efter et kvarter bragte Henrik Møllgaard hjemmeholdet på 8-5, og fem minutter senere scorede Sebastian Barthold til 9-6.

Men de sidste ti minutter af første halvleg sad gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg på. Langsomt, men sikkert spillede de sig tilbage i opgøret.

Jacob Lassen udlignede med fire minutter tilbage, og kort efter sørgede rutinerede Jesper Nøddesbo for en pauseføring på 14-13 til udeholdet.

Anden halvleg fortsatte som en åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at slå til.

Men Aalborg-målmand Mikael Aggefors spillede blændende, da han kom ind, og med en høj redningsprocent var han medvirkende til, at Aalborg med ti minutter igen begyndte at trække fra.

Henrik Møllgaard scorede til 25-22 og 26-23, mens den erfarne Michael Knudsen gjorde, hvad han kunne for at holde BSH inde i kampen.

Pointene forsvandt langsomt ud af syne for gæsterne, der med fem minutter igen pludselig var bagud med seks mål, og sådan sluttede det også.

Aalborgs Janus Smarason blev kampens topscorer med ti mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce