Annonce
Haderslev

Først blev det kasseret: Nu kommer Danmarks grimmeste juletræ til Gram

Måske Danmarks grimmeste juletræ, som præsten i Gram nu vil tage til sig. Foto: Jacob Schultz

Præst i Gram vil redde "det grimme juletræ". Det skal stå på "en hædersplads" i præstegårdshaven, siger han.

Annonce

Gram/Haderslev: Det er en tradition i Haderslev, at der står et stort, flot juletræ Ved Stormklokken. Men i år er det så grimt, at handelsstandsforeningen har sagt stop. For træet er usædvanligt grimt.

Christian Schulz, koordinator for Haderslev Butikker, var rystet og har siger til torsdagens udgave af JydskeVestkysten:

- Så grimt er juletræet, at det ikke tåler dagens lys.

Haderslev Kommune gav ham ret og lovede, at der nu er et nyt træ på vej. Det lyder jo næsten som et sørgeligt eventyr af H. C. Andersen.

Så hvad nu, du gamle, grimme træ?

Da sognepræst i Gram og Fole, Johannes Gjesing, læste om det grimme juletræs skæbne, blev han trist til mode. "Et juletræ, der er så grimt, at det ikke må fejre jul - det kan ikke gå", tænkte han.

- Jeg skrev straks til Haderslev Kommune og spurgte, om jeg ikke måtte få det grimme træ. Så ville jeg nemlig stille det ud i præstegårdshaven, hvor alle kan se det - den fineste plads i Gram, fortæller han.

Kommunen var kun glad for at komme af med det grimme træ. Og nu er det otte meter høje træ på vej til Gram.

- Et grimt juletræ er sandelig også et rigtigt juletræ. "Er kruset af ler og kagen tør, deri sig engle finde", synger vi i en julesalme. I julen hører vi jo netop om Jesus, der kom til en grim og ond verden. Men han så på den med kærlighedens øjne og lyste sin fred i den. Derfor skal det grimme juletræ stå på en hædersplads i præstegårdshaven. Og så vil jeg tænke på, at Gud måske også engang vil se nådigt til mig i al min usselhed, grimhed og utilstrækkelighed.

Alle, der har lyst, må komme og se det grimme, kasserede juletræ, fortæller præsten. Han håber, at det bliver et lille udflugtsmål og opfordrer til, at man tager sit kasserede og grimme julepynt med og hænger det på træet.

- I julen skal vi nemlig huske på, at der også skal være plads til dem, vi ikke kan lide at se på; de hjemløse, de psykisk syge, alkoholikerne, misbrugerne, de prostituerede. Jeg håber derfor, at folk vil støtte Kirkens Korshær, der gør et kæmpe stykke arbejde for udsatte grupper. Jeg skal nok sørge for, at der er kaffe til dem, der kigger op.

Hvad man ikke kan bruge i Haderslev, det kan vi bruge i Gram, fortæller Johannes, der dog er noget usikker på, hvordan han skal få forklaret sin hustru Gitte, at der skal stå et otte meter højt træ lige uden for præstegårdens vinduer i år.

Foto: Jacob Schultz
Christian Schulz fra Haderslev Butikker glæder sig over, at det grimme træ nu skal væk. Johannes Gjesing ser det som et symbol på alle os, der er uperfekte. Foto: Jacob Schultz
Træet, der er så grimt, fik en del medieopmærksomhed torsdag formiddag. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce