Annonce
Esbjerg

Først blev han sendt hjem: Nu har velfærdschef fratrådt sin stilling

Søren Lück Madsen blev ansat som udviklingschef i Fanø Kommune i 2012, hvor billledet er taget. Siden fik han job som velfærdschef - en stilling han nu er fratrådt. Arkivfoto: Hans Jørn Kristensen
Tilbage i april blev velfærdschef Søren Lück Madsen sendt hjem med øjeblikkelig virkning, efter Økonomi- og planudvalget havde udvist mistillid til ham. På mandagens byrådsmøde blev det besluttet, at man ikke længere vil forsætte samarbejdet.

Fanø Kommune: Den 24. april erfarede JydskeVestkysten, at Fanø Kommune havde hjemsendt velfærdschef Søren Lück Madsen med øjeblikkelig virkning, da man ikke længere havde den fornødne tillid. Siden da har kommunen brugt tiden på at finde ud af, om man vil fortsætte eller ophøre samarbejdet med Søren Lück Madsen, der har været velfærdschef i de sidste fem år. Beslutningen faldt på byrådsmødet mandag aften.

- Jeg kan ikke sige andet end, at der er indgået en gensidig aftale mellem Søren Lück Madsen og Fanø Kommune om, at han er fratrådt sin stilling, fortæller kommunaldirektør Vibeke Kinch, der ikke vil uddybe, hvad aftalen indeholder.

Det er Vibeke Kinch, der kommer til at varetage den nu fratrådte velfærdschefs arbejdsopgaver, indtil byrådet beslutter, hvad der skal ske med stillingen. Det betyder, at kommunaldirektøren nu skal servicere Social- og sundhedsudvalget, Børne- og kulturudvalget, være øverste leder af skoler og daginstitutioner, hele børneområdet, voksen- og socialområdet samt plejeområdet.

- Dette er udover mit eget job, som jeg skal passe samtidigt, siger Vibeke Kinch og forklarer, at hun ikke er helt ukendt med ekstra arbejdsopgaver, eftersom hun var chef for kommunens tekniske område fra oktober til januar.

Annonce

Baggrund

Den 24. april besluttede Økonomi- og planudvalget i Fanø Kommune at indstille til byrådet, at samarbejdet med velfærdschef Søren Lück Madsen skulle ophøre. På det tidspunkt fortalte borgmester Sofie Valbjørn (Alt.), at man ikke længere har den fornødne tillid. Dette betød, at den nu fratrådte velfærdschef blev sendt hjem med øjeblikkelig virkning.

Beslutningen kom som et chok for Søren Lück Madsen, der den 24. april udtalte følgende til JydskeVestkysten: - Jeg har ikke hørt nogen kritik, og jeg er heller ikke bekendt med, at der har været nogen påtale omkring min måde at lede arbejdsopgaverne på.

Ifølge JydskeVestkystens kilder var der en lang række faktorer bag mistilliden, heriblandt de flertallige budgetunderskud, der har plaget Fanø Kommune i flere år. Dette ønskede Søren Lück Madsen ikke at kommentere på.

Ny velfærdschef kommer først til efteråret

Det er forventningen, at Fanø Kommune først ansætter en ny velfærdschef, efter Vibeke Kinch har fratrådt sin stilling som kommunaldirektør den 1. oktober 2020.

- Der skal helt sikkert først komme en ny kommunaldirektør, da denne skal være med til at ansætte en ny velfærdschef, siger Vibeke Kinch.

Det står endnu ikke helt fast, om den fremtidige velfærdschef kommer til at varetage de helt samme arbejdsopgaver, som Søren Lück Madsen har gjort hidtil. Det kommer an på kompetencerne mellem den kommende velfærdschef og kommunaldirektør.

- Når man har en ledig chefstilling i en kommune, er man altid forpligtet til at overveje, om man skal lave nogle organisationsændringer, siger Vibeke Kinch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce