Annonce
Esbjerg

Først corona, så brand: Café Frederik i Esbjerg giver op og lukker

Den 30. juni blev Café Frederik i Skolegade i Esbjerg ramt af en omfattende brand. Nu har ejerne besluttet at caféen lukker. Arkivfoto: Dorthe Lodberg
Efter utallige lister med plusser og minusser, møder og overvejelser er det besluttet at Café Frederik ikke åbner op igen, skriver stedets ejere på Facebook.
Annonce

Esbjerg: Efter næsten 20 år som en af hjørnestenene i Esbjergs restaurationsmiljø lukker Café Frederik i Skolegade.

Det oplyser ejerne af Café Frederik på Facebook, hvor nyheden er blevet mødt med stor tristesse og medfølelse fra brugerne.

Bagtæppet til den for ejerne tunge beslutning er da også forholdsvis dramatisk.

Først blev Caféen, som ikke mindst er kendt for sine dragshows, ramt af corona-nedlukning sammen den øvrige restaurationsbranche i Danmark, og den 30. juni blev caféen ramt af en omfattende brand, forårsaget af en elektrisk fejl i den vaskemaskine.


Vi, ejerne bag caféen, har inden for 6 måneder skulle tage beslutninger ud fra en masse ubekendte faktorer grundet sygdom, coronakrise og brand.

Folkene bag Café Frederik


For tre uger siden oplyste ejerne på Facebook, at man havde gang i processen vedrørende caféens fremtid, men en kombination af flere forhold har nu påvirket beslutningen om at lukke, oplyser folkene bag caféen, Peter og Marcus Jensen og Mette Jensen og Michael Pedersen.

”Efter utallige lister med plusser og minusser, møder og overvejelser er det besluttet at Café Frederik ikke åbner op igen. Vi, ejerne bag caféen, har inden for 6 måneder skulle tage beslutninger ud fra en masse ubekendte faktorer grundet sygdom, coronakrise og brand. Og det har været uden at vide, hvad resultatet blev, skriver de i Facebook-opslaget, som forsætter:

”En kombination af, at der ville gå flere måneder, måske år, før vi ville være oppe at køre normalt igen, højst sandsynligt uden vores nuværende fantastiske personale, enorm uvidenhed og den skillevej vi mødte nu betød, at en beslutning skulle tages. Det bliver ikke med økonomisk fortjeneste men med ro i sindet, at vi slutter Café Frederiks tid nu”.

Annonce

Løsning med dragshowbilletter

Ejerne lader samtidig forstå, at de nu skal i gang med et stort praktisk arbejde, da alle aftaler med leverandører og samarbejdspartnere, der har hjulpet til Café Frederiks eksistens igennem tiden, skal afsluttes på ordentlig vis.

Ligeledes vil ejerne holde, hvad man har lovet de kunder, som ligger inde med dragshowbilletter.

”En afslutningsfest kan det af gode grunde ikke blive til. Der sidder dog nogle derude med dragshowbilletter, som nu er heldige og kan være med til at afslutte Café Frederiks historie”, skriver de med henvisning til, at man er i dialog med samarbejdspartnere om at afvikle planlagte shows i lånte lokaler.

På Facebook står de mange kommentarer fra ærgerlige kunder i kø. Blandt andet skriver Karin Skaarup Pedersen:

”Sidder med en stor klump i halsen. Ved det har været en svær og tung beslutning. Alle de rørende kommentarer viser, at Frederik’s hygge, lækre mad, super betjening og dragshows vil blive savnet. I ønskes al held og lykke i fremtiden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce