Annonce
Vejen

Politikerne vil være helt sikre på, hvad der er op og ned i aftaler ved nyt boligområde

Krolfklubben i Jels har måtte afgive et par af sine baner, fordi der skal bygges nye boliger i området. Klubben har dog fået stillet et alternativt areal til rådighed. Arkivfoto: Dorthe Andresen
På udvalgsmødet i marts valgte medlemmerne af Udvalget for teknik og miljø at sende punktet vedrørende en nyt boligområde på Ravnbjerg i Jels tilbage til forvaltningen for at få præciseret, hvilke aftaler der er lavet for området. Nu er planen imidlertid klar til snart at blive sendt i høring.

Boligbyggeri: Det skabte en del debat i Jels, da det i juni 2019 kom frem, at boligselskabet Domea Kongeåen arbejdede med planer om at købe kommunens store grønne areal på Ravnbjerg, hvor krolfklubbens fire baner lå - og bygge området til med nye boliger i en etape 1, der ligger på den første del af det grønne areal og en etape 2 - den sidste del af arealet.

I den forbindelse blev der blandt andet lavet en stor underskriftsindsamling, hvor næsten 800 borgere skrev under på, at området skulle bevares som et grønt, rekreativt område.

Kommunen har derfor været i dialog med krolfklubben for at finde en løsning, som alle kunne være tilfredse med.

Annonce

Resultatet blev, at der er indgået aftale med klubben om, at de baner, der ligger på det areal, som boligselskabet ønsker at bygge boliger på, flyttes, og at Vejen Kommune hjælper med det. Der er derfor afsat 100.000 kroner til flytning af baner. Banerne er ved at blive etableret på engarealet ved Ravnbjerg - på den sydlige side af klubhuset.

Der har også været meget dialog mellem kommunen og boligselskabet, der i første omgang har fået mulighed for at bygge på den første del af området.

Hvad er aftalt?

Men for at være helt sikre på, hvad der efterhånden er op og ned i sagen, valgte medlemmerne af Udvalget for teknik og miljø på sit møde i marts at sende den planlagte lokalplan-ændring tilbage til forvaltningen.

- Vi udsatte det sidste gang, fordi vi manglede nogle oplysninger. De er kommet frem i det notat, der er vedhæftet sagen, og derfor bliver den nu sendt i høring, siger Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for teknik og miljø, og fortsætter:

Nu er der i hvert fald sikkerhed for, hvad der helt præcist er aftalt.

Vagn Sørensen, formand, Udvalget for teknik og miljø

- Der har jo været noget lokal debat dernede omkring krolfklubben, og om det var hele området, der skulle udvikles til boliger, eller om det kun var en del af det. Det er der en beskrivelse af nu om, hvad der er lavet af forskellige aftaler. Det gør, at nu er der i hvert fald sikkerhed for, hvad der helt præcist er aftalt, og derfor kan vi godt sende det i høring. Det er den første del, der er lavet aftale om. Den anden del er overhovedet ikke i spil.

I lokalplanen bevares en eksisterende sti langs den nordlige del af matriklen. Stien forbliver delvis omgivet af træer og bliver suppleret af en anden forbindelse gennem boligområdet.

Planen blev også godkendt i Økonomiudvalget, og sendes i høring i fire uger, hvis den også bliver godkendt i byrådet.

Boligområdet

Det nye boligområde planlægges med almene boliger i en etage med udnyttelige tagetager
og med højde på maksimalt 6,5 meter. Der kan i området etableres to vejadgange.

Lokalplanområdet indrettes, så der er mulighed for etapeopdeling, hvilket sikrer mulighed for en delvis bevaring af eksisterende krolfbaner, mens området ikke er fuldt bebygget.

Boligforeningen etablerer et boligprojekt i etape 1, som er afgrænset af eksisterende træer. Der er aktuelt ingen planer for etape 2.

I planlægningen er der arbejdet særligt med at sikre sammenhængen mellem det nye boligområde og de nærliggende grønne arealer. Der er også arbejdet med, at bebyggelse ikke vil komme til at virke dominerende i området, og huse må derfor opføres med en maksimal højde på 6,5 meter.

Arealet, der ønskes anvendt til et nyt boligområde, ejes aktuelt af Vejen Kommune og har været benyttet til krolfbaner. Forud for lokalplanprocessen har Vejen Kommune drøftet muligheder for placering af krolfbaner med krolfklubben.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Medejer af konkursramt svinegigant erklærer eget selskab konkurs: Selskabet ejer kun værdiløse aktier i konkursboet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - følg opgøret minut for minut

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Annonce