Boligbyggeri: Det skabte en del debat i Jels, da det i juni 2019 kom frem, at boligselskabet Domea Kongeåen arbejdede med planer om at købe kommunens store grønne areal på Ravnbjerg, hvor krolfklubbens fire baner lå - og bygge området til med nye boliger i en etape 1, der ligger på den første del af det grønne areal og en etape 2 - den sidste del af arealet.
I den forbindelse blev der blandt andet lavet en stor underskriftsindsamling, hvor næsten 800 borgere skrev under på, at området skulle bevares som et grønt, rekreativt område.
Kommunen har derfor været i dialog med krolfklubben for at finde en løsning, som alle kunne være tilfredse med.
Resultatet blev, at der er indgået aftale med klubben om, at de baner, der ligger på det areal, som boligselskabet ønsker at bygge boliger på, flyttes, og at Vejen Kommune hjælper med det. Der er derfor afsat 100.000 kroner til flytning af baner. Banerne er ved at blive etableret på engarealet ved Ravnbjerg - på den sydlige side af klubhuset.
Der har også været meget dialog mellem kommunen og boligselskabet, der i første omgang har fået mulighed for at bygge på den første del af området.
Hvad er aftalt?
Men for at være helt sikre på, hvad der efterhånden er op og ned i sagen, valgte medlemmerne af Udvalget for teknik og miljø på sit møde i marts at sende den planlagte lokalplan-ændring tilbage til forvaltningen.
- Vi udsatte det sidste gang, fordi vi manglede nogle oplysninger. De er kommet frem i det notat, der er vedhæftet sagen, og derfor bliver den nu sendt i høring, siger Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for teknik og miljø, og fortsætter:
Vagn Sørensen, formand, Udvalget for teknik og miljøNu er der i hvert fald sikkerhed for, hvad der helt præcist er aftalt.
- Der har jo været noget lokal debat dernede omkring krolfklubben, og om det var hele området, der skulle udvikles til boliger, eller om det kun var en del af det. Det er der en beskrivelse af nu om, hvad der er lavet af forskellige aftaler. Det gør, at nu er der i hvert fald sikkerhed for, hvad der helt præcist er aftalt, og derfor kan vi godt sende det i høring. Det er den første del, der er lavet aftale om. Den anden del er overhovedet ikke i spil.
I lokalplanen bevares en eksisterende sti langs den nordlige del af matriklen. Stien forbliver delvis omgivet af træer og bliver suppleret af en anden forbindelse gennem boligområdet.
Planen blev også godkendt i Økonomiudvalget, og sendes i høring i fire uger, hvis den også bliver godkendt i byrådet.
Boligområdet
Det nye boligområde planlægges med almene boliger i en etage med udnyttelige tagetager
og med højde på maksimalt 6,5 meter. Der kan i området etableres to vejadgange.
Lokalplanområdet indrettes, så der er mulighed for etapeopdeling, hvilket sikrer mulighed for en delvis bevaring af eksisterende krolfbaner, mens området ikke er fuldt bebygget.
Boligforeningen etablerer et boligprojekt i etape 1, som er afgrænset af eksisterende træer. Der er aktuelt ingen planer for etape 2.
I planlægningen er der arbejdet særligt med at sikre sammenhængen mellem det nye boligområde og de nærliggende grønne arealer. Der er også arbejdet med, at bebyggelse ikke vil komme til at virke dominerende i området, og huse må derfor opføres med en maksimal højde på 6,5 meter.
Arealet, der ønskes anvendt til et nyt boligområde, ejes aktuelt af Vejen Kommune og har været benyttet til krolfbaner. Forud for lokalplanprocessen har Vejen Kommune drøftet muligheder for placering af krolfbaner med krolfklubben.