Annonce
Erhverv

Først overtog de Tarms gamle apotek: Nu vil Zaneta og Krzysztof hjælpe de lokale med billige byggematerialer

I hverdagen kan folk gå ind og se showroomet, der er ubemandet. I weekenden er Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys selv til stede. Foto: Christian Baadsgaard
Mange huse bliver ikke sat i stand, fordi byggematerialerne er for dyre i forhold til husets værdi. Det er synd, mener parret, der overtog Tarms gamle apotek. Nu vil de sørge for, at folk i lokalområdet kan få billige byggematerialer fra Polen.

TARM: Tomme huse, der er i fare for forfald, bryder Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys sig ikke om.

I januar overtog de det gamle apotek i Tarm, der havde været til salg i årevis. Parret, der stammer fra Polen, har investeret i flere huse i Tarm, som de sætter i stand og lejer ud, og det er netop årsagen til seneste skud på stammen. I de lokaler, hvor kunderne indtil for få år siden kom med recepter for at hente medicin, er der nu indrettet showroom til parrets nyåbnede webbutik Home Deko. Her kan man købe fliser, gulve, køkkener, toiletter og alt muligt til renoveringsprojekter i hjemmet.

Krzysztof Gawrys har mange kontakter til sælgere af byggematerialer i Polen, og det er de kontakter, han vil lade andre få glæde af. Når han kører rundt i området, kan han se, at der er folk, som bor i huse, der kunne trænge til en hjælpende hånd, men hvor det er for dyrt at begynde at renovere og for risikabelt at sætte for mange penge i det.

Annonce

- Min måde at hjælpe nabolaget på er at give dem adgang til billige byggematerialer, så de alligevel kan få råd til at gøre noget ved huset, forklarer Krzysztof Gawrys.

Investering i hjemmet

Han har også taget bestik af det investeringsboom, som mange lige nu gør i hjemmet.

- Folk har været meget hjemme under coronaen, og måske har de en drøm om at få fornyet, men ikke har råd. Her kan de få noget, der er billigt, som gør, at de er mere komfortable med at være hjemme, siger han.

Butikken tilbyder også hjælp til montage, som udføres af lokale håndværkere. For Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys er det meget vigtigt at få et godt samarbejde med de lokale håndværkere, så man kan få gavn af hinanden.

Annonce

Oplagt med showroom

Varerne importerer Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys fra Polen, men det er ikke kun produkter fra Polen. Det er ting fra Tyskland, Spanien og Italien, og konceptet er, at folk kan få det lidt billigere. Til gengæld er der ikke dag-til-dag-levering, men derimod en uges leveringstid.

For parret er det vigtigt, at kunderne kan komme ind og fornemme kvaliteten, inden de køber noget. Mange kan nemlig have opfattelsen af, at fordi det er billigt, er det også dårligt, og det vil Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys gøre op med. Foto: Christian Baadsgaard

Krzysztof Gawrys er fuldt ud klar over, at mange danskere vil spørge, om kvaliteten nu også er i orden, når der er tale om billigere materialer. Derfor var showroomet også oplagt, fordi kunderne så kan gå hen for at se og mærke på det, inden de tager en beslutning.

Desuden mener Krzysztof Gawrys ikke, at det nytter med flere tomme butikker i Tarm, og her var en mulighed for at gå i modsat retning.

Der er åbent hver dag i butikken, så folk kan gå ind og se, og i weekenden vil den være bemandet af Zaneta Slawinska og Krzysztof Gawrys. Da parret også ved, at nogle af kunderne ikke taler engelsk, har de medhjælpere, som kan oversætte.


Min måde at hjælpe nabolaget på er at give dem adgang til billige byggematerialer, så de alligevel kan få råd til at gøre noget ved huset.

Krzysztof Gawrys, ejer af Home Deko i Tarm


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce