Annonce
Tønder

Først portion plastic-bøjler er afleveret fra Mindfactory

Leder af Mindfactory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen, fortæller, at produktionen af plasticbøjler kører godt, og at hun nu på en god dag kan printe 20 stykker på de tre 3D-printere, Mindfactory råder over. Arkivfoto
Nu har leder af Mindfactory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen fået gang i produktionen af de 3D-printede plastic-bøjler, der bruges til værnemidler i kampen mod corona.

TØNDER: Som vi skrev i JydskeVestkysten i starten af ugen, så har lederen af Mindfactory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen, kastet sig over produktionen af værnemidler i form af plastic-bøjler. Plastic-bøjlerne skal holde de visirer, som læger, sygeplejersker og andre i sundhedssektoren i disse coronatider må beskytte sig selv med. Både for at undgå at blive smittet og for at undgå at sende smitten videre.

Produktionen af bøjlerne foregår på de tre 3D-printere, som Mindfactory råder over. Anne-Sofie Dideriksen oplyser, at produktionen nu er i fuld gang, og når alt kører optimalt, er nået op på en dagsproduktion på cirka 20 bøjler om dagen.

- Andre dage kan produktionen drille lidt, siger Mindfactory-lederen og tilføjer, at lokale tandlæger som noget nyt kan melde behov for værnemidler direkte indtil den gruppe på Facebook, DK Makers mod Corona, hun er tilknyttet.

Først ordre

Indtil videre har de mange frivillige DK Makers produceret på livet løs.

- Set-uppet udvikler sig fra dag til dag, og meldingen er, at vi bare skal blive ved, lyder det fra Anne-Sofie Dideriksen, som opfordrer alle, der måtte have mulighed for at 3D-printe, til at kigge ind på Facebook-gruppen, hvor man kan finde oplysninger om, hvordan man kommer i gang med at bidrage til kampen mod corona. Gruppen havde i starten af ugen over 1100 deltagere.

Den først stak plastic-bøjer er allerede afleveret i Feldsted, hvor det lokale, sønderjyske samlecentral ligger. Herfra samles delene til færdige visirer og distribueres videre til sundhedssektoren - ikke kun i Region Syddanmark men i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

EfB's sæson slutter, hvis det bliver til et nederlag i Silkeborg torsdag aften: Fem fokuspunkter før finalen

Annonce