Annonce
Sønderjyske Fodbold

Først røg Schmeichels Leicester og Steven Gerrards Rangers ud – nu kan Bah og Slavia Prag sende Arsenal samme vej

Arsenal's Gabriel Martinelli oplevede styrken hos Slavia Prag og Alexander Bah, da holdene spillede 1-1 i London i den første kvartfinale. Foto by Ian KINGTON / AFP
Få måneder efter skiftet fra SønderjyskE har Alexander Bah en stor aktie i, at Slavia Prag torsdag aften kan sende endnu en storklub ud af Europa League og booke billet til semifinalerne.

Fodbold: Bare tre og en halv måned efter skiftet fra SønderjyskE kan Alexander Bah torsdag aften sikre sig en billet til en europæisk semifinale.

Den bedrift kan blive en realitet, når Arsenal gæster Slavia Prag i Europa League. Det tjekkiske hjemmehold har et ganske fint udgangspunkt inden returkampen. Den første kamp i London endte 1-1

Siden skiftet fra SønderjyskE i vinter har Alexander Bah sat sig tungt på pladsen som højre back i et 4-4-2-forsvar. Danskeren har også været en fast del af holdet og spillet fuld tid i Europa League, hvor det tjekkiske mandskab sendte Kasper Schmeichels Leicester ud i mørket i 1/16-delsfinalerne. Siden blev Liverpool-legenden Steven Gerrards skotske Glasgow Rangers sendt samme vej.

Annonce

Nu er Slavia altså godt på vej mod en ny overraskelse mod den engelske storklub, Arsenal. I den første kamp så Nicolas Pépé ellers ud til at give Arsenal et godt udgangspunkt, da han bragte sit hold foran 1-0 fire minutter før tid. Fordelen vendte til Slavias side, da Tomas Holes udlignede i overtiden.

Arsenal og Slavia har tidligere mødt hinanden i gruppespillet i Europa League. Det var tilbage i 2007, hvor første møde i Tjekkiet endte 0-0, hvorefter Arsenal knuste al modstand og vandt 7-0 i London. Theo Walcott og Cesc Fabregas var dobbelte målscorere for The Gunners, der havde en vis Nicklas Bendtner som sidste mand på måltavlen.

En sjælden bænkplads

Slavia Prag fik en perfekt optakt til torsdagens brag. Søndag vandt Slavia det klassiske derby mod Sparta Prag med 2-0, og med sejren konsoliderede Alexander Bahs nye klub sin position som landets bedste hold. Slavia har ikke tabt til Sparta i de seneste 13 indbyrdes opgør, og holdet er ubesejret i 38 ligakampe i Tjekkiet.

For en sjælden gangs skyld indledte Bah kampen på bænken, men kom i aktion i midten af anden halvleg.

Hvis tingenes tilstand er normalen i Europa League, er Bah tilbage i startopstillingen til torsdagens returkamp mod Arsenal.

Her skal den engelske modstander frem at angribe, hvis ikke Slavia Prag skal sende endnu et britisk hold ud i det europæiske mørke og indløse billet til semifinale

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce