Annonce
Kolding

Først skal pakken sendes, siden skal den hentes: SuperBrugsen Vamdrup drukner i online julehandel

SuperBrugsen og salgsleder Thomas Isager har måttet låne et ekstra lokale for at få plads til alle pakkerne, der efter BlackFriday og her op mod jul er væltet ind. Foto: Mark Tolstrup Christensen
SuperBrugsen i Vamdrup låner lokaler for at holde trit med de mange pakker, som lige nu vælter ind. Pakkeantallet er steget med 40 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor man ligeledes oplevede samme stigende udvikling.

Vamdrup: Salgsleder Thomas Isager afbryder pakkesorteringen, da en kunde træder ind i det lånte lokale, hvor rækker med pakker tårner op og fylder stort set alt ledig gulvplads.

Thomas Isager zigzagger sig fra GLS-hylderne i den ene side af pakkecentralen til PostNord-hylderne i den anden og forbi salgsassistent Charlotte Sørensen, som i et tjept tempo noterer pakkenummeret på endnu en julegave. Den røde tusch har efterhånden efterladt en del pletter på hendes hånd.

Hos SuperBrugsen i Vamdrup mærker man til den stigende internethandel. Antallet af pakker, som kunderne får sendt til afhentning i supermarkedet, er 40 procent højere end i samme periode sidste år.

I SuperBrugsen kan kunderne hente pakker fra både GLS og PostNord, og selvom man gerne ville tilbyde samme service fra flere leverandører, har SuperBrugsen følt sig nødsaget til at afvise et samarbejde med Bring, da pladsen simpelthen ikke er til det.

Thomas Isager viser SuperBrugsens vanlige postrum frem. En to kvadratmeter stor filial der grænser op til kiosken, hvor der med alt tænkelig sikkerhed ikke ville kunne stå 30 bure med pakker. I anledning af Black Friday, og at julen nu nærmer sig med hastige skridt, har SuperBrugsen derfor været nødsaget til at tage et tilstødende lokale i brug, som er placeret i det sydligste hjørne af det lille butikscenter.

- Det er Coops ejendom, og den er ikke lejet ud, så... det låner vi lige og håber på, det ikke bliver lejet ud, forklarer Thomas Isager. Han anerkender også præmissen om, at situationen ikke er fremtidsholdbar, men at han samtidig ikke har udarbejdet en løsning til næste år, hvor man forventer endnu en stigning af pakkeindleveringer.

Udover opbevaringsvanskeligheder findes endnu en problematik i selve udleveringen. Noget SuperBrugsen har forsøgt at undgå ved at lave opslag på Facebook, hvor man opfordrer folk til at hente deres pakker hurtigt.

- Der er altid nogen, der venter. Hvis nu de har bestilt ti pakker, så venter de til, at de har fået ti beskeder, før de kommer og henter, beretter Thomas Isager.

Når kunderne derefter kommer ned for at hente alle pakker på én gang, giver det en længere ekspeditionstid, som ifølge Thomas Isager skaber kø. Sidste tirsdag oplevede de en kø, som strakte sig hele vejen forbi det tilstødende Lagkagehuset.

Personalet mærker også presset på egen krop. Charlotte Sørensen går nemt 20 km på en arbejdsdag, når der er allermest travlt i pakkeudleveringen, og det er ikke hver dag, der er tid til de indlagte pauser. - I lørdags kunne jeg ikke forlade det herovre, så jeg fik ingen middagspause. Så måtte jeg bare blive stående, siger Charlotte lettere forpustet, mens hun svinger noget, der ligner en indpakket stegepande op på det i forvejen fyldte pakkebord.

Annonce

Der er altid nogen, der venter. Hvis nu de har bestilt ti pakker, så venter de til, at de har fået ti beskeder, før de kommer og henter.

Salgsleder Thomas Isager

Det er ikke altid, at Charlotte Sørensen når at holde middagspause på grund af travlhed med pakkerne. Særligt efter klokken 15, hvor mange får fri fra arbejde, er der pres på. Foto: Mark Tolstrup Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Christian Bøving vinder Tvprisen

Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];