Annonce
Kolding

Først var han elev på skolen - nu bliver han skoleleder

Wilhelm Hallum skiftede for to et halvt år siden jobbet som viceinspektør på Aalykkeskolen ud med jobbet som distriktsleder for to skoler, to børnehaver og flere dagplejer på Nordfyn. Nu vender han tilbage til et job i Kolding Kommune - som skoleleder på Kongsbjergskolen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Wilhelm Hallum overtager til februar tøjlerne som skoleleder på Kongsbjergskolen i Lunderskov. Her har han selv været elev og lærer.

Lunderskov: Gangene og klasseværelserne på Kongsbjergskolen er ikke helt fremmede for 41-årige Wilhelm Hallum, der fra midt i februar tager over som ny skoleleder på Kongsbjergskolen i Lunderskov.

Fra 5.-9. klasse var han selv elev på skolen, efter at han og hans familie var flyttet til området. I 2002 vendte han tilbage til skolen som lærer og arbejdede der i fem års tid. Og efter vinterferien i februar vender han altså endnu en gang tilbage til Kongsbjergskolen, hvor han bliver skoleleder.

- Stedet betyder noget for mig og har været med til at forme mig. Jeg kan lide de værdier, der stadig er på skolen, siger Wilhelm Hallum.

Han bor i Kolding og har også været viceinspektør på Vester Nebel Skole og på Aalykkeskolen, før han for to et halvt år siden fik job som distriktsleder i Nordfyns Kommune, hvor han er chef for to skoler, to børnehaver og en række dagplejer. Han glæder sig til geografisk at rykke arbejdspladsen lidt tættere på bopælen - uden at den kommer til at ligge for tæt på, forklarer han.

Annonce

Wilhelm Hallum

Er 41 år og er uddannet lærer fra seminariet i Haderslev.Han bor med sin kone, der er lærer i Fredericia, og deres tre døtre, der går i 1., 6. og 8. klasse på Sdr. Vang Skole i Kolding.

I sin fritid løber han nogle gange om ugen og er - efter eget udsagn - et ikke særlig aktivt medlem af Kolding Bokseklub.

Kongsbjergskolen dannede rammen om en del af af Wilhelm Hallums skolegang, da han var elev der fra 5.-9. klasse. Senere blev han lærer der. Til februar bliver han skoleleder på skolen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kringlede opgaver

Desuden ser han frem til at bringe noget ro og kontinuitet til Kongsbjergskolen, der har levet en noget omtumlet tilværelse rent ledelsemæssigt de seneste år.

Skolen har været udsat for en række udskiftninger på skolelederposten i de sidste fem år, og den seneste skoleleder, Lise Platz, stoppede i september efter en længerevarende sygemelding. Siden har viceinspektør Henrik Jørgensen været konstitueret i jobbet. Samtidig har der været så store trivselsproblemer blandt medarbejderne, at et eksternt konsulentfirma lige nu hjælper med at rette op på problemerne.

- At opgaven er lidt kringlet gør mig ingenting. Det var også en af grundene til, at jeg søgte hertil, hvor jeg arbejder nu. Jeg er vant til lidt blæsevejr. Men Kongsbjergskolen er en skole, der trænger til ro. Både personale og forældre trænger til kontinuitet, siger Wilhelm Hallum og fortæller, at han bevidst har søgt lige præcis jobbet på Kongsbjergskolen og ikke andre af de sidste par års ledige skolelederjob i Kolding.

Jysk muld

Hvordan kommer elever, forældre og personale til at mærke, at du nu bliver skoleleder?

- Personalet har brug for en leder, der har fødderne godt plantet i den jyske muld, og som bakker personalet op. Forældrene kommer til at møde en leder, der er tæt på. Jeg er meget kommunikerende og vil det nære samarbejde. De vil også møde en, der har forventninger både til eleverne og til forældrene. Jeg er ikke bange for, at vi har klare forventninger til hinanden og er tydelig i kommunikationen, siger Wilhelm Hallum.

Hvad husker du bedst selv fra din tid som elev på Kongsbjergskolen?

- Det utrolige samarbejde, som eleverne havde. Vi var sammen om alt. Der var også gode, dygtige lærere, og da jeg kom tilbage som lærer, var der stadig nogle af de gamle lærere tilbage, og jeg kunne mærke, at ånden var den samme, som da jeg var barn, siger Wilhelm Hallum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce