Annonce
Aabenraa

Første aften med frisørelevklubben

Hår og socialt engagement er en stor del af klubbens formål. Pressebillede

Aabenraa: Elevklubben på frisøruddannelsen har haft et arrangement for første gang med stor succes. 19 frisørelever mødte op.

Efter velkomst førte konkurrencefrisør Dorthe Damm eleverne med ind i en helt anden gren af frisørverdenen, nemlig konkurrencedelen.

Eleverne fik indblik i, hvordan det er at konkurrere på så højt et plan, som Dorthe Damm excellerer i, hvor meget træning, der skal lægges i det, og hvordan de allerede som elever kan starte med at træne op til det første Danmarksmesterskab.

Dorthe Damm fortalte om sine oplevelser med at deltage i de mange forskellige konkurrencer - også EM og VM- og havde taget mange af sine færdige "konkurrencehoveder" med.

- Vi er i læreteamet på EUC Syds frisørafdeling stolte og beærede over, at vi har fået et samarbejde i stand med Dorthe Damm, som vil bistå vores elever, der ønsker at stille op i konkurrencer, siger Pia Hansen, der er underviser ved frisørerne og en af initiativtagerne bag Elevklubben.

En af deltagerne var elev Ida Skøt, der er i lære ved Salon Tigo i Ribe. Hun siger: - Det er en virkelig god idé med den elevklub og fedt, at lærerne gør det for vores skyld, siger hun.

Næste klubaften er 3. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce