Annonce
Kolding

Første arrangement efter corona: Open By Night afløser byfesten i Vamdrup

På torsdag den 6. august er der Open By Night i Vamdrup. Det bliver ikke et arrangement i stil med tidligere års Crazy Hours, som billedet her er fra, men derimod en handelsaften, hvor butikkerne har længe åbent. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Som en erstatning for den aflyste byfest Crazy Hours har Vamdrup Handelsforening valgt at arrangere en Open By Night. Den 6. august holder forretningerne i Vamdrup derfor længe åbent, og der vil blive serveret mad og spillet musik rundt om i byen.
Annonce

Vamdrup: Når kalenderen viser august, plejer det traditionen tro at være tid til den årlige byfest, også kaldte Crazy Hours, i Vamdrup. I år har restriktionerne i forbindelse med coronavirus dog betydet, at Vamdrup Handelsforening, der normalvist er arrangør på begivenheden, har valgt at aflyse.

I et forsøg på at holde gang i byens butikker i kølvandet på krisen har Handelsforeningen i stedet valgt at arrangere Open By Night torsdag den 6. august, hvor byens butikker holder længe åbent til klokken 20.

- Nu hvor Crazy Hours ikke kan blive til noget, synes vi alligevel i Handelsforeningen, at vi var nødt til at arrangere et eller andet. Både for at gøre noget for borgerne i byen, men også for at holde gang i vores forretninger, for det har været en svær periode for mange under corona, siger Per Tonnesen, som er formand for Handelsforeningen i Vamdrup.

Foruden de udvidede åbningstider vil den lokale DJ-duo Tvillingerne spille på Torvet og i Østergade fra 17 til 20, årets Vamdrup Vin vil blive præsenteret, og så vil der blive serveret lidt mad rundt om i forretningerne på Handelsforeningens regning.

- Det er ikke sådan, at vi har en stor gryde ris stående. Det bliver en lille hapser, som vi får leveret fra Hotel Vamdrup, og det er så op til de enkelte butikker, om de ønsker at servere et eller andet ekstra, forklarer Per Tonnesen.

Annonce

Regler skal overholdes

Selvom landet gradvist er åbnet igen, og der også er blevet lempet på antallet af mennesker, man må være samlet, peger handelsforeningsformanden fortsat på, at det er vigtigt, at alle sørger for at overholde de gældende regler. Der vil derfor heller ikke blive opsat hverken en større scene, borde eller stole, som det ellers har været tradition under Crazy Hours.


Det er vigtigt for mig at understrege, at folk stadigvæk skal passe på hinanden og overholde reglerne i forbindelse med corona. Det er ikke noget, vi har bestemt, det er simpelthen sådan, reglerne er.

Per Tonnesen


- Det er vigtigt for mig at understrege, at folk stadigvæk skal passe på hinanden og overholde reglerne i forbindelse med corona, siger Per Tonnesen, som håber på, at mange har lyst til at kigge ind forbi byens butikker på torsdag:

- Jeg tror og håber, at der er mange, der kommer og støtter op om forretningerne. Det er en handelsaften, hvor man må komme forbi butikkerne og kigge og forhåbentlig købe lidt, men det bliver altså ikke muligt at samles i større grupper rundt om i byen. Man skal fortsat holde afstand, og alle butikker har også håndsprit, som man meget gerne må bruge, når man kommer indenfor, siger Per Tonnesen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce