Annonce
Kultur

Første corona-lussing kostede 300.000. Nu regner idrætscentret på regning nummer to

Forårets gymnastikopvisninger giver stor omsætning i cafeen på Haderslev Idrætscenter. Nu er de blevet aflyst to år i træk, og det kan mærkes. Arkivfoto: Jacob Schultz
Haderslev Idrætscenter er to år i træk blevet ramt dér, hvor lukningen af samfundet gjorde mest ondt: Marts, hvor gymnastikopvisningerne giver mange penge.

HADERSLEV: - Der tabte vi store penge.

Den tørre konstatering kommer fra lederen af Haderslev Idrætscenter, Jacob Hansen.

Pengene blev tabt under første corona-lukning i 2020, og øretæven lød på 300.000-4000.000 kroner i cafeen. Det var først og fremmest lukningen i marts, der gjorde ondt på centrets økonomi, for det er i den måned, at de store gymnastikopvisninger finder sted. Opvisningerne samler tusindvis af mennesker, der lægger mange penge i centrets café.

Annonce

Den anden corona-lukning kom midt i december og betød, at idrætscentret for andet år i træk mistede den givtige marts i 2021, da genåbningen først begynder at indfinde sig nu.

- Men jeg har endnu ikke lavet kalkuler for 2021, siger Jacob Hansen.

- Der er knoklet

Han understreger, at cafeen har gjort et stort arbejde for at afværge følgerne af lukningen:

- Der er blevet knoklet med at foretage justeringer, og jeg synes faktisk, at de har gjort det forbilledligt. Der er virkelig gjort en kæmpe indsats for at indhente det tabte. I de tidsrum, hvor vi kortvarigt havde åbent, er der også justeret på åbningstider og vareleverancer.

Problemerne til trods mener Jacob Hansen, at corona-tidens trængsler kræver et nuanceret blik:


Om jeg glæder mig? Ja, er du tosset. Hvis noget ikke skal være lukket, er det et sted som dette.

Jacob Hansen, Haderslev Idrætscenter


- Alle tale om, hvad de har tabt, men vi skal være fair og sige, at der er også sparet en del. Alene i strøm og vand, græsslåning og diesel til traktorer samt al teknikken med klor og de andre stoffer, vi kommer i vandet (idrætscentret driver også svømmehallen i Haderslev-hallen. Red), har vi sparet. Vi har jo stort set ikke brugt noget.

Nu venter centerlederen og hans ansatte på at kunne åbne den 21. april:

- Om jeg glæder mig? Ja, er du tosset. Hvis noget ikke skal være lukket, er det et sted som dette.

Han får henvendelser fra foreninger, der vil høre om, de kan få nogle ekstra træningstimer i juni, hvor der ellers er lukket:

- Da svarer vi, at det finder vi ud af. Vi er sat i verden for at støtte foreningerne i at komme i gang igen. Ikke mindst når man ser på de medlemmer, foreningerne har tabt.

For nyligt udsendte DGI en oversigt over hvor mange medlemmer, idrætslivet har mistet fra 2019 til 2020. I Haderslev Kommune var der lidt over 800 færre.

Med Folketingets fremskyndelse af genåbningen kan idrætscentret åbne den 21. april for organiseret idræt for børn og unge under 18, og de må møde uden corona-pas.

- Det skal være i organiseret regi, så vi kan altså ikke tilbyde hr. og fru Danmark en tennisbane, forklarer Jacob Hansen.

Åbningen omfatter alle former for foreningsbaseret idræt og med et forsamlingsloft på 25. Der vil også være begrænsninger i omklædningsrummet, hvor det anbefales, at man kun opholder sig i kort tid og bader hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce