Annonce
Erhverv

Første danske teleselskab lancerer elektronisk simkort

Hvis du har en af de nyeste iPhone-modeller, vil du kunne benytte dig af et elektronisk simkort i stedet for det fysiske af plastik. (Arkivfoto)

Teleselskabet 3 gør det muligt for kunder med de nyeste iPhones at droppe det traditionelle simkort.

Det kan inden for en overskuelig fremtid være slut med at proppe det lille simkort af plastik ind i sin telefon.

Teleselskabet 3 åbner som det første danske muligheden for elektroniske simkort - kendt som eSim.

I første omgang er det for de nyeste modeller af iPhones. Det gælder iPhone Xs, Xs Max og Xr.

Det er særligt tiltænkt kunder, som har to telefoner - for eksempel én til arbejde og én til privatbrug.

Med lanceringen vil der være mulighed for både et fysisk simkort og et elektronisk simkort. Dermed kan man have to telefonnumre i én iPhone.

Kunder med et telefonnummer kan dog også vælge det elektroniske simkort, men så forsvinder muligheden for at have to telefonnumre tilknyttet.

Selv om teleselskabet 3 nu lancerer det elektroniske simkort, går der ifølge privatkundedirektør David Elsass flere år, før det er standarden.

- Til at starte med forsvinder de små simkort ikke, i og med at det er det primære simkort i de telefoner, vi kommer til at se det næste stykke tid.

- Men på sigt forestiller jeg mig helt klart, at eSim tager over, siger David Elsass.

De øvrige store teleselskaber i Danmark er også på vej med en lignende løsning.

Men hverken Telia, Telenor eller TDC har fastsat en dato på nuværende tidspunkt, oplyser selskaberne.

For forbrugerne rummer de elektroniske simkort store muligheder, hvis man kigger nogle år ude i fremtiden.

Det vurderer Torben Rune, der er teleanalytiker og stifter af virksomheden Netplan.

På sigt kan man forestille sig, at man på sine ferier lynhurtigt vil kunne hoppe over på en billigere løsning i det land, man rejser i.

- Hvis man for eksempel tager til USA i dag og vælger et lokalt teleselskab, skal man sidde og vente på, at ens amerikanske udbyder får snøvlet sig frem til at sende et simkort med posten. Og det dur ikke, hvis du er på ferie i 14 dage.

- I fremtiden vil du på ganske få sekunder eller minutter få overført indholdet til dit elektroniske simkort, siger Torben Rune.

Det vil dermed være en hæmsko for telebranchen, der foretrækker loyale kunder, påpeger Torben Rune.

David Elsass fra teleselskabet 3 erkender, at det bliver lettere at skifte selskab med elektroniske simkort.

- Men vi tror på, at nemhed er noget af det, kunderne efterspørger. Så hvis man tilbyder den nemmeste måde at være kunde på, så vinder man også markedet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce