Annonce
Esbjerg

Første domme er faldet i omfattende hashsag

18 personer er foreløbigt blevet dømt i den omfattende sag om, hashhandel i Esbjerg. Arkivfoto: JV
18 personer er foreløbig blevet dømt i en omfattende sag om hashhandel i Esbjerg. Sagen har tråde til byens bandemiljø.
Annonce

Esbjerg: I begyndelsen af februar fik over 1.000 esbjergensere en hilsen fra politiet i deres e-boks med besked om, at der ventede dem en sigtelse og et bødeforlæg for at have købt hash.

Nu er de første domme i den omfattende sag faldet.

I februar sidste år slog politienheden Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi til mod den organiserede hashhandel i Esbjerg.

Ved den lejlighed blev 25 personer fra bandemiljøet anholdt. Politiet fandt i den forbindelse adskillige telefoner, der var blevet brugt i forbindelse med hashhandel, og de personer, der via opkald eller sms'er havde bestilt hash ved sælgerne er blevet sigtet for køb.

Det drejer sig ifølge politiet om 1.042 borgere fra Esbjerg.

- Sagen er lidt som at skulle spise en kæmpe elefant. Man er nødt til at skære den op i mange små bidder, og det har vi gjort, forklarer anklager Morten Rasmussen fra Særlig Efterforskning Vest.

De første to retsdage er nu overstået, og de resulterede i 18 domme.

Sagen er lidt som at skulle spise en kæmpe elefant. Man er nødt til at skære den op i mange små bidder, og det har vi gjort.

Morten Rasmussen, anklager.

Annonce

Hovedsagen venter

- Vi startede med de personer, der havde købt mere end 100 gram hash, og som erkendte det. De har kørt som tilståelsessager, og de er blevet idømt mellem 7 og 20 dages betinget fængsel. Grænsen mellem bøde og frihedsstraf går ved de 100 gram. Næste bid bliver de personer, der også har købt over 100 gram hash, men som nægter sig skyldige. jeg har endnu ikke overblik over, hvor mange personer det drejer sig om. Til sidst kigger vi så på alle de personer, der har købt under 100 gram, og som står til en bødestraf. De, der frivilligt betaler, skal der ikke ske mere med, men nægter man, så kommer der et retligt efterspil, forklarer Morten Rasmussen.

Hovedsagen mod leverandører og bude fra bandemiljøet har været berammet, men på grund af tvivl om brug af teledata i retssager blev sagen udskudt, og de varetægtsfængslede personer blev løsladt.

- Nu har vi fået lov at bruge teledata i retssager, så hovedsagen skal berammes igen, siger Morten Rasmussen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce