Annonce
SønderjyskE

Første forstærkning er på plads: SønderjyskE henter Rilwan Hassan

Rilwan Hassan spillede lørdag sin sidste kamp for FC Midtjylland, da EfB slog midtjyderne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
SønderjyskE har første nye navn i truppen på plads. 28-årige Rilwan Hassan skal forstærke offensiven i næste sæson.

SønderjyskE: Når SønderjyskE om halvanden måned løber på banen til den første superligakamp i den nye sæson, er det med et nyt offensivt kort på hånden.

28-årige Rilwan Hassan skifter Herning og FC Midtjylland ud med Haderslev og SønderjyskE. Det oplyser SønderjyskE i en pressemeddelelse.

Efter ti år i FC Midtjylland har kantspilleren skrevet under på en etårig kontrakt i SønderjyskE med option på yderligere et år.

Hassans kontrakt med Midtjylland udløber om en måned. Lørdag spillede han sin sidste kamp i den sorte trøje.

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at Rilwan Hassan er på plads i SønderjyskE.

- Rilwan Hassan har vist sig godt frem i Superligaen i mange sæsoner, hvor han i flere år også har spillet med om topplaceringer og det danske mesterskab. Vi ved, hvad han står for, og da vi fik muligheden for at hente ham til klubben, kunne vi ikke bare lade det gå vores næse forbi, for han er virkelig en spændende spiller, siger Hans Jørgen Haysen i pressemeddelelsen.

Annonce

Øget kvalitet til offensiven

Haysen mener, at Rilwan Hassan skærper den sønderjyske offensiv.

- Han er en to-vejs-spiller, som har et godt drev med bolden. Han er god til at gøre sig selv farlig med assister og afslutninger, og så er han også god i presspillet. Han bringer noget øget kvalitet til vores offensiv, hvor vi i forvejen har en del strenge at spille på, så det bliver kun endnu sjovere, når vi også råder over Rilwan Hassan, siger sportschefen i pressemeddelelsen.

Efter en lang årrække i FC Midtjylland glæder Rilwan Hassen sig til at prøve sig af i SønderjyskE.

- Jeg er meget glad for at have skrevet kontrakt her i SønderjyskE. Jeg håber, at jeg kommer til at spille en masse kampe, og jeg vil gøre mit bedste og arbejde hårdt for at hjælpe holdet. Jeg ser meget frem til at spille for klubben, siger Rilwan Hassan i pressemeddelelsen.

Rilwan Hassan har spillet 222 kampe for FC Midtjylland. I de kampe har han scoret 23 mål og lagt op til 30 scoringer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce