Annonce
Esbjerg

Første fysiske møde og oplæg fra tidligere håndboldstjerne: Ny mentorordning er godt undervejs

Der var god stemning, da deltagerne i Education Esbjergs ambitiøse mentorprogram mødtes for første gang. Foto: Privat
Education Esbjergs mentorprogram, der skal lokke flere unge til byen, kunne torsdag endelig samle alle mentor-mentee-par til workshop. Det var første gang, at parrene mødte hinanden fysisk, og det var en eftermiddag med masser af nye inputs til karriedrømmene fra blandt andre håndboldlegenden Christian Hjermind.

Esbjerg: Der var skyfrit og solrigt udenfor og kaffe og kage indenfor, da Education Esbjerg torsdag eftermiddag inviterede til workshop for deltagerne i det ambitiøst mentorprogram ”Student in Business”, der skal få flere unge til at komme til Esbjerg.

Mentorprogrammet bringer studerende sammen med nyansatte med samme uddannelsesbaggrund på virksomhederne, og flere af dem kommer fra kommuner langt væk fra Esbjerg, fordi de netop her kan få et helt specifikt tilbud. Men denne torsdag var nu alligevel fuld af overraskelser for deltagerne.

For mentoren Anna Fabrin Røjkjær var der alligevel nogle forhåbninger om, hvad hun kunne tage med sig hjem. Hun så særligt frem til oplægget med den tidligere håndboldstjerne Christian Hjermind.

Annonce

- Jeg har ikke rigtig noget erfaring fra tidligere med at være mentor, så jeg har taget den lidt på gefühlen her de sidste par samtaler, vi har haft. Så jeg ved ikke, om jeg har nogle konkrete forventninger, men jeg har nogle forhåbninger om, at han kommer med noget godt, som vi kan bruge, lød det kort før oplægget.

Positivt overrasket

For en af de andre gæster ved arrangementet var det dog mødet med de andre, der var vigtigst.

- Min mentor har hjulpet mig med ansøgningsprocesser i forhold til studiejobs, og jeg har så fået et studiejob nu. Så hvordan vi skal fortsætte vores forhold bagefter, det er noget af det, jeg har lyst til at høre om hos de andre par - hvordan de andre par arbejder sammen, fortæller Chen Jingchang, der er mentee og studerer på EASV.

For flere af de fremmødte var det allerførste gang med de andre mentees. Derfor blev snakketøjet også taget i brug under arrangementet. Foto: Privat

Som arrangementet skred frem blev samtalen mellem deltagerne også mere og mere levende. Og de fleste var ikke i tvivl om, at de havde fået noget brugbart ud af det.


Jeg er positivt overrasket. Jeg synes, arrangementet er blevet afholdt på en god måde. Det er svært at komme med noget viden, som er relevant for os allesammen, fordi vi er forskellige steder henne, men alligevel virker det til, at alle har fået noget, som de kan tage med sig. Og så har vi også lært hinanden at kende på tværs, hvilket har været rigtig spændende

Jeanne Nørgaard, mentee


- Jeg synes, det har været positivt. Begge oplæg har været meget givende og indeholdte konkrete værktøjer til både at arbejde med min mentee og mig selv i form af, hvordan jeg kan få mere ud af min arbejdsplads og mine egne kompetencer. Og så har det været fedt at snakke og sparre med de andre mentorer om deres forløb, siger mentor Palle Lau Nordtorp. Og Jeanne Nørgaard fra SDU er enig.

- Jeg er positivt overrasket. Jeg synes, arrangementet er blevet afholdt på en god måde. Det er svært at komme med noget viden, som er relevant for os allesammen, fordi vi er forskellige steder henne, men alligevel virker det til, at alle har fået noget, som de kan tage med sig. Og så har vi også lært hinanden at kende på tværs, hvilket har været rigtig spændende, siger hun.

Annonce

Skiftede rammerne ud

Midtvejsworkshoppen er ét af de tre fastlagte events i SIBU Mentorprogram, hvor alle mentor-mentee par samles.

- I dag skiftede vi rammerne ud. Vi mødtes fysisk, og det var som at hive emballagen af. Vi havde glædet os helt vildt til at mødes med alle vores fantastiske mentor- mentee par, og vi oplevede alt det, vi håbede på. Der var masser af energi, gode snakke ved bordene og et store engagement, siger Anne Sofie Skou Jessen, HR Partner i Education Esbjerg, efter arrangementet.

SIBU Mentorprogram er et tilbud til studerende, der har op til to år tilbage af deres videregående uddannelse i Esbjerg. Formålet er at bringe studerende og aftagervirksomhederne tættere sammen og på den måde vise et job- og karriereperspektiv for de studerende. I september 2021 vil der igen blive åbnet for ansøgninger til menteepladserne i mentorprogrammet.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Sydjylland

Mens 15 er døde på landsplan, daler coronasmitten flere steder i landsdelen: - Der er lys forude

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland

Kalder du en flødebolle for en flødebolle?

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Annonce