Annonce
Haderslev

Første gang: Aleksander kom på ægte is

Aleksander på syv år benyttede sig af muligheden og tog på én af årets sidste dage med sin mor og søster til Vojens for for første gang at prøve ægte is ved Ishockeyens Dag. Foto: Claus Thorsted
Ishockeyens Dag samlede lørdag mange børn og forældre i den gamle skøjtehal i Vojens, hvor Vojens Ishockey Klub endnu en gang inviterede indenfor på prøve. Siden august har U7-holdet på den konto fået 18 nye medlemmer.

Vojens: Der er falsk is, og så er der ægte is. Den ægte af slagsen findes i skøjtehallen i Vojens. Det mener syvårige Aleksander fra Kolding, der lørdag sammen med sin mor, Marina Kongstedt, og tvillingesøster Andrea havde taget turen til Vojens for at prøve ægte is.

- Jeg har kun prøvet falsk is, forklarer Aleksander alvorligt.

Falsk is, hvad er det? Spørger journalisten forundret.

- De har falsk is i Tivoli i Aarhus, lyder forklaringen fra Aleksander, der i begyndelsen af december var med familien i Aarhus.

Denne lørdag er det Ishockeyens Dag. Alle drenge og piger kan komme ind og prøve, om ishockey er noget for dem. Her er knæbeskyttere, hjelme, panser og skøjter, som alle kan låne gratis. Klubberne under Danmarks Ishockey Union skal som minimum afholde to sådanne arrangementer hvert år for de tre- til tiårige. I Vojens har de i den seneste tid gjort det hver måned.

- Det har givet gevinst, siger træneren for Vojens Ishockey Klubs U7-hold, Joachin Grubbe.

Annonce
Jeg vil prøve at stå på ægte is. Jeg har prøvet den falske.

Aleksander på syv år fra Kolding

Rekruttering

Siden sæson-starten i august har VIKs yngste hold således fået en tilgang på 18 nye medlemmer, som trofast møder op til træning på onsdag og lørdage.

- Vi vil jo altid gerne rekruttere nye medlemmer, forklarer Joachim Grubbe, som fortæller, at fire hjælpetrænere er i gang, når de yngste går på isen for at træne balance, skud og alt det andet, der hører til ishockey.

- Der er et godt kammeratskab på holdet, forklarer træneren, der har en fortid som Hvidovre-spiller.

Da familien rykkede til Kolding og hans egne sønner, Frederik og Malte på tre og fem år, skulle introduceres til fars store passion, så blev det pludselig til en trænerkarriere for de mindste i Vojens.

Fem piger og en masse drenge møder op til træning, hvor der altid er fis og ballade:

- Og det er virkelig utroligt, hvor hurtigt de lærer at stå på skøjter. Min egen lille knægt tog ikke lang tid om at komme af med støttehjulet, siger træneren med henvisning til den støtte, alle børn får, når de første gang bevæger sig ud på den glatte is.

Kampe bliver det også til, og når én af de mindste scorer mål, kan det høres langvejs, lige som alle efter kamp insisterer på at køre med i SønderjyskE-bussen.

- Det betyder rigtig meget for børnene, siger Joachim Grubbe, der til en kamp i Esbjerg efter et besøg i Blåvand blev nødt til at køre hele vejen til Vojens for at stige på spillerbussen med sine drenge.

- Fordi han insisterede.

Ægte is er glat

I omklædningsrummet er Aleksander med hjælp fra sin mor ved at have fået hele udstyret på. Under gitterhjelmen kan hans forventningsfulde ansigt tydeligt fornemmes. Med en assisterende hånd fra sin mor tripper han ind i hallen, hvor han kort tid senere hjælpes ud på isen.

Den ægte is er meget glat, og det går forsigtigt fremad. Heldigvis hjælper støttehjulet, og der er også god hjælp fra beredvillige U9-spillere, da nogle af de andre nybegyndere falder på halen. Helt let er det nemlig ikke, så Aleksander må koncentrere sig. En tommelfinger op i handsken signalerer dog, at det slet ikke er ringe at være på ægte is.

Ups, det er ikke helt let at holde balancen, når man er uprøvet- Heldigvis er der god hjælp. VIKs U9-hold fungerede som hjælpere for de mange drenge og piger, der ville prøve at stå på skøjter. Foto: Claus Thorsted
Marina Kongstedt var taget fra Kolding med sine tviillinger for at Aleksander kunne prøve at være ishockeyspiller. Søster Andrea skulle ikke nyde noget af at blive pakket ind i beskyttelse, panser og skøjter. Foto: Claus Thorsted
Ægte is er glat, og det mærkede mange af børnene, der var med til Ishockeyens Dag. VIK holder det næsten én gang om måneden. Det har resulteret i, at 18 nye børn siden august er blevet medlemmer af U7-holdet. Foto: Claus Thorsted
Aleksander måtte lige som alle andre nybegyndere have lidt at støtte sig til. Det gik lidt langsomt i begyndelsen. Foto: Claus Thorsted
Der er sjov på isen og mulighed for at glide ind i det nye år, da der lørdag var Ishockeyens Dag i Vojens Skøjtehal for alle, der havde lyst. Foto: Claus Thorsted
Bang - og heldigvis latter. Børnene var godt polstrede i beskyttelsestøj - og blå øjne hænder ikke så tit. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce