Annonce
Erhverv

Første gang siden 1853: Middelfart Sparekasse køber konkurrent

Middelfart Sparekasse gennemfører sit første opkøb nogensinde. PR-Foto: Middelfart Sparekasse
Middelfart Sparekasse fusionerer med Folkesparekassen og udvider med 10.000 kunder og ny afdeling i Silkeborg.

Middelfart: Middelfart Sparekasse tager et ekstra spring opad i størrelse. Sparekassen, der i forvejen er langt det største selvstændige pengeinstitut på Fyn, overtager Folkesparekassen og vokser med 10.000 kunder og en ny afdeling i Silkeborg.

Det er mildest talt en speciel begivenhed for Middelfart Sparekasse, for det er første gang siden stiftelsen i 1853, at man prøver at købe et andet pengeinstitut.

Folkesparekassen har hovedsæde i Silkeborg, som ændres til en filial af Middelfart Sparekasse, samt afdelinger i Odense og Aarhus, der bliver slået sammen med køberens i de samme byer.

Annonce

Med overtagelsen vokser Middelfart Sparekasses kundetal fra 85.000 til 95.000, mens den vokser med omkring syv procent, når man måler på økonomien.

Købsprisen bliver bundet

Prisen for væksten er 75 millioner kroner, men de udbetales i form af garantbeviser, og derfor kan købet gennemføres med kun en beskeden belastning af den vigtige kapitalprocent. Den er i dag omkring 20 procent og falder i forbindelse med købet med 0,25 procent, oplyser direktør Martin Baltser.

Folkesparekassen har - ligesom Middelfart Sparekasse - ingen ejere, så de nye garantbeviser bliver lagt i en ny fond, som skal udspringe af Folkesparekassens repræsentantskab.


Begge sparekasser arbejder ud fra et stærkt – og meget ens – værdisæt.

Martin Baltser, direktør, Middelfart Sparekasse


Folkesparekassen, der har en meget grøn profil, har søgt fusionen, fordi den med 20 ansatte har svært ved at klare myndighedernes stigende krav til kapital og til administrative procedurer.

Sparekassen udspringer af den såkaldte JAK-bevægelse (Jord Arbejde Kapital), der arbejder for et pengesystem uden renter. Med fusionen bliver der rent geografisk fuldendt en cirkel, for den delvis rentefrie J.A.K. Banken havde hovedsæde i Middelfart i sin levetid fra 1958 til 1972.

Ifølge Martin Baltser vil Middelfart Sparekasse ikke overtage de rentefrie tanker, men han mener, at de to sparekasser på andre områder minder om hinanden og har samme værdier.

Sparekassen har i forvejen 13 afdelinger og kontorer - flest i Jylland. Alle Folkesparekassens ansatte tilbydes arbejde hos køberen.

Sammenlægningen skal godkendes af myndighederne og af de to pengeinstitutters repræsentantskaber, før den bliver til virkelighed.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce