Annonce
Haderslev

Første Kløften-navn på plads: Mød dem i mørket

Malurt dukker op til Kløften i 1982-versionen: PR-foto

HADERSLEV: Kløften Festivalen 2020 er jubilæumsfestival, og første navn på plakaten har for et par år siden haft et jubilæum i samme vægtklasse. Bandet Malurt, der blev dannet i 1977, spiller på Kløften om lørdagen.

Annonce

Gentagne gendannelser

Med Michael Falch i spidsen slog gruppen i gennem med "Kold krig" i 1980 og skabte hits som "Mød mig i Mørket" og "Superlove". 40-året for debutpladen skulle markeres med en gendannelse, som Michael Falch annoncerede ved en koncert i Det Kongelige Teater tidligere i år.

Gendannelser er en disciplin, Malurt virkelig gør det i: Første gang, orkesteret blev opløst, var i 1984. I 1990 blev det gendannet og optrådte på Roskilde Festival, hvorefter medlemmerne igen gik hver til sit. Officielt hed det sig, at gruppen ikke var opløst, men langtidsparkeret, og Malurt blev kortvarig gendannet i 2005.

Det bliver 1982-konstellationen, publikum kommer til at møde under Kløften: Michael Falch, sang og guitar, Peter Mors, trommer, Dia Nielsen, bas, Pete Repete, keyboard, og Christian Arendt, guitar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce