Annonce
Sport

Første Kolding IF-sejr i ti kampe: Så lykkedes det endelig

Vi skulle en tur i arkiverne for at finde et foto, hvor Kolding IF-spillerne for alvor jubler. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding IF kom bagud i Hobro, men på et straffespark tre minutter før tid kunne Denis Fazlagic sikre sit hold den første sejr i ti kampe.

Fodbold: En dag vinder Kolding IF såmænd nok en fodboldkamp igen.

En dag.

Som tiden er gået, er det blevet mere presserende, at den dag snart kom.

Annonce

Det gjorde den så.

Fredag den 9. april omkring 20.20 kunne Kolding IF-spillerne falde hinanden om halsen og fejre den første sejr i ti kampe.

Den første sejr under den nye cheftræner, Kristoffer Wichmann.

Og med sejren på 2-1 ude mod Hobro rykkede Kolding IF indtil videre over nedrykningsstregen.

KAMPEN I TAL

Hobro IK - Kolding IF 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Hugo Andersson (55.), 1-1 Oliver Drost, 1-2 Denis Fazlagic (straffe, 87.)

Advarsler

HIK: Jonas Brix-Damborg (84.), Christian Cappis (89.)

KIF: Ahmed Daghim (43.), Oliver Drost (75.), Matthias Verreth (89.)

KIF: Sebastian John - Jakob Killerich, Mathias Høgsholt, Mads Eriksen - Simon Trier, Mads Zederkof, Mike Vestergård, Daniel Thøgersen (67. Jacob Torp)- Kristian Andersen (55. Matthias Verreth)- Oliver Drost, Ahmed Daghim (67. Denis Fazalgic)

Kolding-træner Kristoffer Wichmann havde foretaget ikke mindre end fem ændringer i startopstillingen. Ikke kun til det værre, men også fordi, han havde flere spillere tilbage til rådighed.

Kristian Andersen havde fået pladsen som 10'er bag de to angribere, Ahmed Daghim og topscorer Oliver Drost.

Derimod var det ikke planen, at Sebastian John skulle vogte målet i Hobro, men det var konsekvensen af Frederik Ibsens røde kort fra hjemmekampen mod Hvidovre. Målmandens første indgreb så betryggende ud, og den sikkerhed bevarede han gennem det meste af kampen.

Kolding IF-anfører Mads Eriksen gled i græsset efter 12 minutter, men heldigvis for Kolding IF straffer Mads Hvilsom ikke den slags lige så prompte, som da han var bedst i superligaen. Men Hvilsom har genfundet målformen efter en svær periode med skader, og han er blandt divisionens farligste. Hvilsom havde en stor mulighed for at bringe Hobro foran efter pausen også, men denne gang var Sebastian John dygtig til at gøre målet mindre.

Christian Cappis var tæt på med en god flugter efter et hjørnespark midt i første halvleg.

Ahmed Daghim og Kristian Andersen kombinerede godt, og så fik Mads Zederkof chancen midt for mål, men han mistimede sin afslutning. Kort efter fik Daghim en tåbelig advarsel for at afslutte mod mål, efter dommerens fløjte havde lydt. Den slags bør koste i bødekassen.

Kort efter pausen stak Daghim af i dybden, men han blev presset langt ud i venstre side, og hans afslutning gik i sidenettet.

Formsvage hold

Det var en kamp mellem to ekstremt formsvage mandskaber. Hobro havde ikke vundet i de seneste syv kampe, mens det er hele ti kampe, siden Kolding IF senest har sunget sejrssang i omklædningsrummet. Den slags har det med at ende med nedrykning. Hobro var stadig på tryg afstand af de to nederste pladser, mens Kolding IF lå på sidstepladsen.

Ti minutter efter pausen rakte Hobro ud efter sin første sejr længe. Hugo Andersson kunne uhindret heade bolden i nettet efter et hjørnespark. Der var ellers Kolding-folk nok i nærheden af ham, men igen generede ham.

I denne periode var der ikke meget, der pegede i retning af, at Kolding skulle komme tilbage i kampen, men da indskiftede Matthias Verreth efter 62 minutter headede et højt indlæg tilbage i feltet, stod Oliver Drost klar og hamrede bolden i kassen.

Så var udeholdet tændt igen. Verreth drønede et flot hug mod mål, men Adrian Kappenberger blokerede.

Og tre minutter før tid kom forløsningen.

Dommer Jonas Bøgelund var tæt på situationen, da Matthias Verreth røg omkuld, og Bøgelund pegede på straffesparkspletten. Indskiftede Denis Fazlagic var kold og sparkede bolden ind med højre ude ved venstre stolpe.

Kolding fightede sejren hjem i fem minutters overtid og rykkede over nedrykningsstregen.

Endelig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce