Annonce
forside

Første konkurs i Broen: Mundskænken lukker

Esbjergs nye storcenter, Broen Shopping, åbnede i påsken 2017. Nu har den første butik måttet lade livet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Mundskænken, der forhandlede vin, spiritus og delikatesser, blev den første butikskonkurs i Broen Shopping. Centerchef advarer mod at se lukningen som et tegn på krise i Broen.

Esbjerg: Med Broen Shopping fik Esbjerg Vestjyllands største indkøbscenter i påsken sidste år, men omkring et år efter åbningen har det næsten 30.000 kvadratmeter store indkøbscenter oplevet sin første butikslukning. Det er Mundskænken Broen, som var specialiseret i vin, spiritus, chokolade, delikatesser og specialøl, der er lukket efter en konkurs i det bagvedliggende selskab, Mundskænken & Cigarhouse.dk ApS.

Butikken lukkede i sidste uge, og den er dermed den anden butik med salg af vin, spiritus og delikatesser, som tvinges til at kaste håndklædet i ringet inden for kort tid i Esbjerg. Tidligere i år måtte butikken Slik for Voksne i Kongensgade lukke som følge af en konkurs, hvorefter den genopstod med en ny ejer.

Den nu forhenværende indehaver af Mundskænken, Jonny Jensen, Kolding, er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser, og den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Joe Domino, partner i Kaiser Domino Advokatfirma, ønsker ikke sige andet, end at udgifter og indtægter i selskabet ikke hang sammen.

Annonce

Broen

Broen Shopping har omkring 60 butikker fordelt på knap 30.000 kvm.På øverste dæk er der plads til 600 biler.

Kundeunderlaget er beregnet til cirka 230.000.

Broen Shopping er arbejdssted for op imod 750 personer.

I foråret 2019 åbner et ny ottesals biograf i tilknytning til Broen

Har lavet kundeanalyse

Hos Broen Shopping advarer centerchef Janni Baslund Dam imidlertid mod, at Mundskænkens konkurs skal tolkes som et sygdomstegn - at indkøbscentret har for få kunder.

- Vi er rigtig kede af situationen med Mundskænken. Det klæder et hvert center med en specialbutik, og vi håber at finde en ny, men det et også en butikstype, der er presset. Vi har jo også set en anden lignende butik i gågaden gå konkurs, og jeg ved, at Jonny har kæmpet med næb og klør, forklarer Janni Baslund Dam.

Ifølge centerchefen er Mundskænken den første butikslukning i Broen siden åbningen. Omvendt er der mindst fem lejemål, som er blevet fyldt ud siden påske sidste år. Aktuelt er der blot to ledige lejemål, og her er der ganske pæn interesse, oplyser centerchefen.

Hun oplyser desuden, at centret har fået foretaget en kundeanalyse, der viser, at centret har mange gengangere, men også at der skal mere til for at vende kundernes adfærd. Ikke mindst den stigende nethandel er også en udfordring for de fysiske butikker i Broen.

- Vi er på rette vej, og vi er blevet taget rigtig godt imod af både de lokale og regionale forbrugere. Vi kan se på kurven, at det går fremad, men vi ved også, at det tager tid og hårdt arbejde, fem til syv år vurderes det at tage, før et nyt center er kørt helt i stilling, siger Janni Baslund Dam.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce