Annonce
Indland

Første sag af sin art: Influencer tiltalt for skjult reklame

Anklagemyndigheden går efter en bødestraf på 120.000 kroner i sag om skjult reklame på de sociale medier.

For første gang er der rejst tiltale i en sag, hvor en privatperson i Danmark, der er kendt fra sociale medier, er mistænkt for skjult reklame.

Det skriver DR.

Den tiltalte er en populær influencer, der ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har lavet opslag med reklameindhold uden at skrive, at der netop var tale om reklame.

Tiltalen er rejst, efter at Forbrugerombudsmanden sidste år undersøgte 37 influenceres kommercielle opslag på sociale medier.

Den tiltalte er en af de 37 undersøgte personer.

DR har fået aktindsigt i anklageskriftet i sagen. Her fremgår det, at anklagemyndigheden går efter en bødestraf på 120.000 kroner. Alle forhold skal være begået i 2018 og 2019.

Også tre andre influencere er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, men det er endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale mod dem.

Ifølge DR er den tiltalte influencer mistænkt for at have brudt markedsføringslovens paragraffer om skjult reklame og markedsføring rettet mod børn og unge.

/ritzau/

Annonce
Læs DR''s artikel her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Nordtyskland

Stadig færre søger asyl

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce